Saját hazájából túrja ki a Samsungot az Apple

0

Azt gondolná az ember, ha valakinek a hazájában remek okostelefonokat gyártanak, akkor arra büszkék a helybeli vásárlók, és inkább azokat veszik meg a külföldi gyártók megoldásai helyett. Dél-Koreában egy teljesen más folyamatnak lehetünk szemtanúi, ugyanis a Samsung mobiljai helyett egyre többen választanak valamilyen Apple készüléket.

Sok országgal együtt a Samsung hazájában is keményen uralja a piacot, ám a Counterpoint Reasearch statisztikái szerint hamarosan át kell adnia koronáját ősellenségének, a cupertinoi cégnek.

Apple-Korea-Nov-2014-7801

Az Apple két legnagyobb fegyvere az iPhone 6, valamint a hajlékonyságával hírhedtté váló iPhone 6 Plus, amelyek egyre nagyobb számban találtak gazdára az elmúlt időben. Főleg az utóbbi fogy jól, jobban mint a Note 4, vagy a Note Edge. Az Apple a mobiltelefon eladások 33%-át tudhatja magának Dél-Koreában, és ezzel nem sokkal van lemaradva az első helyen lévő Samsungtól (46%-os részesedés).

A Counterpoint kimutatásai szerint az Apple nem elégszik meg a második helyezéssel, és igyekszik lecsökkenteni a lemaradását, amennyire csak lehetséges. Más országokban is hasonlóan jól helyezkedik a Steve Jobs alapította vállalat, Japánban például az eladások fele az övék, míg a hazai pályán harcoló Sony-nak csupán egy 17%-os szelet jut a mobilpiacos tortából.

Bármennyire is tisztelem az Apple-t, azért én mégis inkább a Samsungnak szurkolok. Remélem otthon és a nemzetközi piacon is jobban összekapják magukat, és visszavágnak a konkurenciának, mert remek készülékeik vannak, és összességében véve kár lenne értük.

PhoneArenaborítókép

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid