Samsung alkatrészekkel készül a Xiaomi következő hajlítható mobilja

0

Hónapok teltek el a márciusban bemutatott Xiaomi Mi MIX Fold leleplezése óta, ha valaki elfelejtette volna, ez volt a kínai gyártó első hajlítható képernyős okostelefonja. Friss értesülések szerint a mobil volt annyira sikeres, hogy megérdemeljen egy folytatást, ami jelen pillanatban is készül a színfalak mögött. Bár a Xiaomi MIX Fold 2 debütálása még valószínűleg odébb van, néhány részlet már most kiderült a flexibilis készülékről.

Különböző tanúsítványi dokumentumok és egyéb információk szerint a Xiaomi MIX Fold 2 névre hallgató készülék érkezésére valamikor 2022 közepén kerülhet sor. Mondanunk sem kell, hogy velünk együtt sokan reménykednek abban, hogy a hajlítható képernyős mobil forgalmazása ezúttal nem korlátozódik Kínára. A szóbeszédek szerint a telefonba egy Samsung által gyártott összehajtható kijelzőt szerelnek majd, amelyet ultravékony üveggel látnak el – akárcsak a Galaxy Z Fold 3 vagy a nemrégiben bemutatott Oppo Find N esetében.

Az ultravékony üveg azért lehet kiváló választás, mert képes egyszerre biztosítani a rugalmasságot és a tartósságot. Mindez úgy válik lehetségessé, speciális anyagokat fecskendeznek egy üveglapba, amely mindössze 30 mikron vastagságú, így sokkal vékonyabb, mint a hagyományos okostelefonok kijelzőjét borító üveg.

Habár ez a megoldás tartósság szempontjából elmarad a Gorilla Glass-tól, még mindig jobb, mint a hajlítható képernyős mobilok első generációjánál alkalmazott plasztikbevonat.

A Xiaomi MIX Fold 2 belül található hajlítható képernyője 8,1 hüvelykes lehet, ráadásul ez egy megemelt képfrissítési rátát biztosító panel lesz, valószínűleg egy 120 Hz-es LTPO AMOLED kijelzőről van szó. A hírek szerint a Xiaomi újratervezi és továbbfejleszti a készülék zsanérját, ami sokkal jobb lesz, mint az elődé.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid