A Samsung átveheti a Huawei kamerás megoldását a Galaxy S22 modellekkel

0

Kicsit még odébb van a Galaxy S22 széria debütálása, de azért folyamatosan érkeznek a hírmorzsák, most épp a kamerákról vannak új információk. A Samsung állítólag egy speciális RGBW szenzort használ majd, ami a Huawei miatt lehet ismerős a legtöbbeknek, de még nem annyira elterjedt a telefonoknál.

A Huawei P8 volt az egyik első okostelefon, amibe RGBW pixelelrendezésű szenzor került. Ez azt jelenti, hogy a szokásos vörös (Red), zöld (Green) és kék (Blue) képpontok mellett van egy negyedik, fehér (White) is. Így több fényt képes befogadni az érzékelő, ami javíthatja a képek minőségét sötétben.

A P8 óta persze rengeteg idő telt el, és a telefonos kamerák is sokat fejlődtek, így a Samsung valószínűleg már egy sokkal modernebb megoldást tervez használni. A hírek szerint egyébként egy 50 MP-es RGBW egység kerül majd az S22 és az S22+ hátlapjára, míg az S22 Ultra egy nagyobb felbontású, 108 vagy 200 MP-es kamerát kaphat.

A Vivo megoldása már készül egy ideje

Egyébként nem csak a Samsung készül RGBW kamerával, a Vivo is dolgozik egy ilyen egységen, ami a fotózásra kihegyezett Vivo X60 mobilok utódjában debütálhat.

Forrás, via1, via2

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid