A Samsung bejelentette az Exynos 1380 chipsetet

0

A Samsung bejelentette legújabb középkategóriás lapkakészletét, ami az Exynos 1380 nevet viseli, és a tavalyi 1280 folytatása. Az újdonság csak apróbb fejlesztéseket kínál, de talán ezek is sokban hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a dél-koreai gyártó alacsonyabb árkategóriában futó készülékei még gördülékenyebben működhessenek.

Az új lapkakészlet támogatja az UFS 3.1 háttértár modulokat, illetve fejlettebb mesterséges intelligencia motorral rendelkezik, mint elődje. Az Exynos 1380 képes kezelni a 144 Hz-es kijelzőket, amennyiben azok felbontása nem magasabb, mint Full HD+, illetve boldogul a 200 megapixeles kamerákkal is.

A Samsung újdonsága a vállalat saját, 5 nanométeres EUV gyártási eljárása révén készül. A CPU 4 db Cortex-A78 magot fog dologra, ezek 2,4 GHz-en pörögnek, illetve hadrendbe áll négy Cortex-A55 mag is, amelyek 2,0 GHz-es órajelen működnek. A grafikus gyorsítás feladatát egy ARM Mali-G68 MP5 modulra bízta a gyártó.

A Samsung szerint az új lapkakészlet mesterséges intelligencia képességei fejlettebb nyelvfelismerést tesznek lehetővé a hangalapú asszisztens számára, illetve az új MI motornak köszönhetően sokkal jobb lesz a képfelismerés is.

Ami pedig az adatkommunikációs képességeket illeti, az Exynos 1380 integrált 5G modemmel rendelkezik, amely támogatja a 6 GHz alatti frekvenciákat, illetve az mmWave-et is. Támogatott továbbá az ac-s Wi-Fi, az NFC, a Bluetooth 5.2,  a helymeghatározás pedig kompatibilis a BeiDou, a GLONASS, a GPS és a Galileo műholdas rendszerekkel egyaránt.

Az Exynos 1380 lapkakészlet várhatóan a hamarosan bemutatásra kerülő Samsung Galaxy A54 belsejében fog elsőként megjelenni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid