A Samsung bejelentette a One UI 6-ot

0

Kezdetét vette a Samsung 2023-as fejlesztői konferenciája, ami nincs híján bejelentéseknek. Az egyik legnagyobb újdonság a One UI 6 interfész érkezése, ami a dél-koreai gyártó saját Android felületének legújabb kiadása.

A szoftver béta verziója már elérhető egy ideje, de a Samsung most elénk tárta, hogy mire lehet majd számítani a végleges változatban. A One UI 6 fókuszában a sokoldalú felhasználhatóság és az intelligens kép-, valamint videoszerkesztés áll majd. Az interfész új gyorspanellel, megújult alkalmazásfelületekkel, plusz egy eddig nem látott betűtípussal érkezik, ami a One UI Sans névre hallgat.

A Galéria képes elemezni a fényképeket az olyan mesterséges intelligencián alapuló funkciók segítségével, mint a Photo Remaster és az Object Eraser, majd ezt követően javaslatokat tehet azok minőségének feljavítására. Az interfész leleplezésekor a dél-koreai gyártó említett egy új videószerkesztő programot is, ami a Samsung Studio névre hallgat, a több réteget kezelő alkalmazás segítségével szöveget, matricákat és zenéket is hozzáadhatunk egy adott felvételhez.

A Samsung munkatársai arról is szót ejtettek, hogy ismét fókuszba kerül a Tizen operációs rendszer. A Linux alapokon nyugvó, nyílt forráskódú szoftver a nagyobb kijelzővel rendelkező háztartási készülékeken, például mosógépeken és sütőkön fog futni. A Samsung bejelentett egy fejlesztői készletet is a megújuló platformhoz, amely kétdimenziós és háromdimenziós kombinált grafikus motorral rendelkezik.

A Samsung Egészség alkalmazás kibővül egy digitális egészségügyi ökoszisztémává, és a fejlesztők részére biztosítanak egy szoftverfejlesztő készletet, amely hozzáférést tesz lehetővé a Galaxy Watch okosórák BioActive érzékelőjéhez. Ha szeretnétek mélyebb betekintést a Samsung szoftveres újításaiba, akkor érdemes megnézni a teljes prezentációt, persze nem hátrányos, ha tudsz angolul!

Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor indulnak a stabil Android 14 (One UI 6) frissítések, de talán még ebben a hónapban.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid