A neve miatt perlik a Twitterből lett X-et

0

Nem semmi huzavona volt, amikor tavaly Elon Musk felvásárolta a Twittert, ami aztán az új tulajdonos alatt rengeteg jelentős változáson ment keresztül, sokak szerint javarészt nem előnyös irányba. Az egyik legfontosabb újítás az volt, hogy a platform nevét megváltoztatták X-re, és most úgy néz ki, ez a változtatás sokba kerülhet a tech milliárdosnak.

A Reuters számolt be arról, hogy az X Corpot szövetségi perbe fogták Floridában, mivel egy jogi marketincég úgy véli, hogy a közösségi felület új neve, az “X” sérti védjegyét, ami szintén egy X. A felperes az X Social Media nevet viseli, egy tömeges perekre szakosodott cégről van szó, amely úgy véli, hogy a Twitter X-re való átkeresztelése össze fogja zavarni a fogyasztókat és az ügyfélkörüket.

A cég 2016 óta használja az X Social Media nevet, és szövetségi védjeggyel rendelkeznek rá. A perben az áll, hogy 400 millió dollárnál is nagyobb összeget fektettek Facebook hirdetésekbe, hogy elérjék a potenciális ügyfeleket, de a Twitter márkanevének megváltoztatása állítólag összezavarja őket, ez pedig bevételkiesést eredményez számukra.

Az X Corp ráadásul az övékéhez hasonló szolgáltatásokat is kínál, például a piackutatás és az üzleti adatelemzés is megtalálható a tevékenységi körükben. Az X Social Media küldött korábban egy felszólítást is az X Corp részére, de annak vezetősége úgy döntött, hogy továbbra is használni fogják a nevet.

Az egészben az a vicces, hogy legalább 900 védjegybejegyzés van az X betűre, szóval ez a mostani per az első, de sanszosan nem az utolsó védjegyvita, amivel Elon Musk csapatának szembe kell néznie. A felperes azt szeretné, ha a közösségi oldal abbahagyná a név használatát, illetve kártérítést fizetne részükre. Kíváncsian várjuk, hogy ebből az újabb jogi csörtéből mi lesz, de nem aggódunk Muskék miatt, hiszen sem erőforrásból, sem a hasonló ügyekből származó tapasztalatból nincs nálunk hiány.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid