A Samsung bemutatta az első mobilokba szánt 1 TB-os háttértárat

0

Mindössze 4 évvel az első 128 GB-os eUFS háttértár után a Samsung leleplezte 1 TB-os megoldását, ami az óriási kapacitása mellett extrém gyors sebességre is képes.

Az új 1 TB-os eUFS 2.1-es tároló összesen 16 darab 512 gigabites V-NAND flash memóriából tevődik össze, és a Samsung szerint 260 darab 10 perces 4K UHD videó tárolására alkalmas. Az alábbi sebességadatok pedig magukért beszélnek, az új egység akár 1000 MB/s-os olvasási és 260 MB/s-os írási sebességre is képes.

A Samsung szerint már meg is kezdték az új belső tárolók tömeggyártását, így tehát szinte biztosra vehető, hogy már a Galaxy S10-nek lesz ezzel szerelt változata. A korábbi pletykákban egy 12 GB RAM-mal és 1 TB tárhellyel érkező Galaxy S10+-ról már lehetett hallani, ami a mostani bejelentés fényében elég reálisnak tűnik.

Egyébként már a tavalyi Note 9-et is úgy hirdette a Samsung, hogy “1 TB ready”, de ez még csak arra utalt, hogy az 512 GB-os háttértárral szerelt verziót egy 512 GB-os micro SD kártyával társítva elérhető az 1 TB. A jövőben azonban ehhez nem lesz szükség a bővítésre.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid