A Samsung és a Huawei mellett ezek a gyártók is hajlítható mobilon dolgoznak

0

Évek óta hallani, hogy a Samsung olyan okostelefonon dolgozik, aminek hajlítható kijelzője van, de úgy látszik a Huawei széttrollkodja őket, és hamarabb dobja piacra az első ilyen telefont. A két vállalatnak viszont nem csupán egymással kell majd megmérkőznie, hanem még legalább két konkurens céggel, amik szintén egy ilyen szerkezeten dolgoznak.

Fogalmunk sincs egyelőre róla, hogy pontosan mikor, de valamikor jövőre a Xiaomi is előrukkolhat egy ilyen mobillal – derült ki a legfrissebb hírekből. A Samsung és a Huawei megoldásával ellentétben ez a szerkezet nem befelé, hanem kifelé fog hajlani. Csukott állapotban kompaktabb lesz, viszont nyitva határozottan nagyobb felületet kínál majd a felhasználásra. Nem tudni milyen áron kínálhatják majd ezt a készüléket, de mivel a Xiaomi öt százalékban igyekszik maximalizálni a hasznot, sokkal mérsékeltebb árcédulát kaphat, mint a Samsung telefonja. A dél-koreaiak masinája közel 2000 dollárt is kóstálhat.

Forrás: AndroidAuthority

Nem csupán a Xiaomi fejleszt hajlítható kijelzős mobilt az említett vállalatokon kívül. A Samsung Galaxy X-nek – ami lehet, hogy végül Galaxy F lesz – az Oppo telefonjával is meg kell küzdenie a vásárlók kegyeiért. Sajnos ennél a cégnél sem tudni, mikor szeretné bemutatni a saját modelljét. Árazás tekintetében viszont egy Samsung szintű összeggel kell majd számolni, szóval valami nagyon tutival kell készülniük, hogy méltó kihívók lehessenek. A Samsung azért még mindig nagyobb név, még ha jelenleg Kínában nem is ők vannak a dobogó legfelső szintjén. Világszerte ugyanis magasan vezetik a mobilpiacot…

Egy másik elképzelés – forrás: deccan chronicle

2019-ben újra izgalmas lesz figyelni az okostelefonokat, mert nem csupán minimális, hanem forradalmi újítások érkezhetnek, és a hajlítható mobilok teljesen megváltoztathatják azt, ahogyan a telekommunikációról gondolkodunk. Ha a különféle kiszivárgott szabadalmi dokumentációk hitelesek, akkor az eddig említett cégek mellé a Motorola és az LG is odállhat a saját megoldásával. A részletek még nem tisztázottak, de az szinte bizonyos, hogy mindegyik ilyen készülék limitált kiadásban kerülhet a piacra első körben.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid