A Samsung és a Xiaomi a sláger Európában!

0

Amikor az okostelefon-gyártók rangsoráról beszélünk, akkor általában globális adatokról van szó, de valljuk be, a kínai, indiai vagy amerikai piac elég messze áll tőlünk. Most azonban megérkeztek a legfrissebb európai adatok, amelyekből számos érdekesség kiderült!

A Canalys nevű kutatócég megvizsgálta, hogy milyen okostelefonok fogytak a legjobban Európában a második negyedévben. Ha gyártóra lebontva nézzük az eredményeket, akkor egyből szembe tűnik, hogy a két legnagyobb nyertes a Samsung és a Xiaomi, előbbi 20%-kal, utóbbi pedig 48%-kal növelte az eladásait egy év alatt. A Huawei, az Apple és a Nokia (HMD Global) pedig 16, 17 és 18%-os csökkenést könyvelhettek el.

A Samsung így továbbra is magasan az első helyen áll 40% fölötti részesedéssel, a Xiaomi pedig közelíti a 10%-ot, de ne felejtsük el, hogy ebben valószínűleg nincsenek benne a Kínából rendelt készülékek, tehát a gyártó valódi részesedése jóval nagyobb lehet.

Azt is megvizsgálták, hogy melyek voltak a legnépszerűbb telefonok, itt is egyértelmű a Samsung dominanciája, de a Xiaomi sem panaszkodhat.

A Galaxy A50 és a Galaxy A40 után Redmi Note 7-ből fogyott a legtöbb, körülbelül 2 millió példány, de itt is érvényes az előbbi megállapítás, vagyis hogy a tényleges eredmény jóval magasabb lehet a Xiaomi esetében.

Forrás: Canalys, Via AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid