A Samsung felgyorsítja az Android frissítéseket Európában

0

Volt idő, amikor ez nem volt így, de mára a Samsung egyike azon gyártóknak, amelyek a leggyorsabban kézbesítik a legfrissebb Android verziót. Új értesülések szerint az európai felhasználók a jövőben még hamarabb megkaphatják a frissítéseket, egy új firmware egységesítési törekvésnek köszönhetően.

A Galaxy Club értesülései szerint a Samsung egységes országspecifikus kóddal (CSC) rendelkező firmware fejlesztésébe fogott, amely alkalmazható lesz az összes Európában kapható okostelefonjára. Ennek a neve EUX, és az azonosítójára már rá lehet bukkanni olyan készülékek esetében, mint a Galaxy A52, a Galaxy Z Fold 3 és a Galaxy Z Flip 3, de az egységesítést állítólag a legtöbb idén megjelenő készülékre ki fogják terjeszteni.

Hogy egy kicsit befogadhatóbbá tegyük az itt leírtakat, a fejlesztés lényegében azt jelenti, hogy a dél-koreai gyártó képes lesz az új frissítéseket az összes európai készülékére egyszerre kiküldeni, aminek nagy valószínűséggel a legtöbben örülni fognak. A korábbi gyakorlat miatt ugyanis a felhasználók egy részének tovább kellett várnia, mielőtt a frissítést az adott régióra engedélyezték volna, ennek vet véget az EUX alkalmazása. A Galaxy Club úgy tudja, hogy a Galaxy S22 sorozat tagjai, a Galaxy A53, az A33 és az A13 már ezzel az újítással fognak megjelenni.

Ami még esetleg érdekes lehet, hogy vajon a szolgáltatók által forgalmazott készülékek is részesülnek-e az új szoftveres megközelítés előnyeiből, vagy ez kizárólag a kártyafüggetlen mobilok kiváltsága lesz. Azt sem tudni, hogy az egységesítés csak az európai piacokra érvényes, vagy a kontinensen kívül is bevezetésre kerül. Amennyiben a Samsung valóban készül egy ilyen, a szoftverfrissítéseket meggyorsító egységesítésre, arról valószínűleg fogunk még hallani a közeljövőben, és remélhetőleg a gyártó nem lesz szégyenlős részletesen elénk tárni a kapcsolódó terveit.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid