Samsung Galaxy A5 – első sajtóképek és egyéb infók!

0

Közeledik a Samsung Galaxy A5 bemutatója, és ennek megfelelően egyre több dolog szivárog ki a gyártó új, prémium mobiljáról, ami a középkategóriában versenyez majd.

Először is kapunk néhány új képet, amik nagy valószínűséggel a hivatalos sajtófotók közül szivárogtak ki idő előtt. Ezek alapján a készülék kétségtelenül jól néz ki, ami egyrészt a fém keretnek, másrészt pedig a vékony háznak köszönhető.

Galaxy-A5-render-3

A GFXBench oldalára további adatok kerültek ki, amik részben ellentmondanak néhány korábbi pletykának. Az új információk szerint a Samsung Galaxy A5 139.3 x 69.7 x 6.7 mm-es méretekkel rendelkezik, tehát tényleg nagyon vékony lesz.

samsung-galaxy-a5-gfx

A kijelző 5 col helyett talán csak 4.8 colos lesz, bár ez nem nagy különbség, a felbontás pedig a korábbiaknak megfelelően marad a 720p.

Galaxy-A5-render-5

Korábban többször került szóba, hogy talán a négymagos Snapdragon 400 hajtja majd a készüléket, de mindig hozzátettük, hogy ennél sokkal valószínűbb az chipset utódja. Az új információk pedig ezt alá is támasztják, és így minden bizonnyal a 64-bites Snapdragon 410 lesz az A5-ben, ami négy darab 1.2GHz-es processzormagot és egy Adreno 306-os GPU-t jelent. Ehhez jön még 2 GB RAM és 16 GB-os belső tárhely, ami bővíthető is lesz.

Galaxy-A5-render

Kamerák terén egy 13 és egy 5 megapixeles szenzort kapunk, a szoftver pedig az Android 4.4.4 lesz, ugyanazzal a TouchWiz felülettel, ami a Note 4-ben is megtalálható. A készüléket egy 2330 mAh-s telep látja majd el energiával, ami nem olyan rossz, ha figyelembe vesszük a vékony kialakítást.

Galaxy-A5-render-2

Pár napja egyébként egy valódi fotón is felbukkant a Galaxy A5-ről:

Samsung-Galaxy-A5

Az új készülék 400-450 dollár körüli áron nyithat majd, a bemutató pedig akár már heteken belül megtörténhet. Az A5 egyébként egy három modellből álló széria középső tagja. Hasonló hardverrel, de kisebb kijelzővel jön majd a Galaxy A3, és lesz még egy Galaxy A7 is, ami talán 5.5 colos panelt kap.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid