Samsung Galaxy Note 4 klónok – a gyengétől a megtévesztőig

0

Bizony, nem csak az iPhone-t hamisítják Kínában, hanem terítékre kerülnek a legmenőbb Androidos szupertelefonok is. Nem kerülhette el sorsát a Samsung jelenlegi csúcsmodellje, a Galaxy Note 4 sem. Az alábbiakban szeretnék prezentálni három olyan készüléket, amelyek többé-kevésbé a dél-koreai gyártó phabletjéhez próbálnak hasonlítani. 

Sok esetben nem csak a dizájnt, hanem a Samsung saját felhasználói felületét, a TouchWizt is imitálni próbálják ezek a masinák, sőt, néha még az S Pen is klónozásra kerül. Akadnak természetesen gyenge utánzatok, de némelyiket akár egészen megtévesztő is lehet.

HDC Galaxy Note 4

HDC-Galaxy-Note4-04-650x489

Az első készülék külsőleg kevésbé téveszthető össze a Note 4-gyel, de azért akad hasonlóság. Megegyezik az 5.7 colos képátló, a felbontás azonban már csak HD, a motorháztető alatt pedig egy MediaTek processzor teszi a dolgát.

HDC-Galaxy-Note4

Sajnos csak 1 GB RAM került a gépezetbe, amit persze arcátlan módon 3 GB-nak mutat a TouchWizt imitáló rendszer. Rafinált, nem igaz? A történet persze úgy lesz teljes, ha hozzátesszük, hogy mindössze 150 dollárba kerül a készülék. Egyébként több változat is van, ezek ide kattintva érhetőek el.

Goophone N4

goophone-n4

Bár a Goophone készüléke sem közelíti meg a Note 4 hardveres felszereltségét, mégis szebb összképpel rendelkezik, mint az előző mobil. A kijelző természetesen 5.7 colos, ám ezúttal is csupán egy 1280×720-as felbontású megjelenítőről van szó, a gépezet belsejében pedig egy nyolcmagos MediaTek chipset található. Némi elégedettségre adhat okot a 2 GB-os rendszermemória, a 13 megapixeles hátlapi kamera, valamint a 3200 mAh-s akkumulátor. Utóbbi, ismerve a MediaTek processzorok energiatakarékosságát, valószínűleg remek üzemidőt produkál. Az ár sem vészes, 199 dollárért már a miénk lehet az N4, amit innen lehet megrendelni.

Noname Note 4

hamis-note-4-2

A “legjobbat” a végére hagytam. Egy vérbeli Samsung Galaxy Note 4 másolatot láthatunk, ami külsőleg szinte megtévesztésig hasonlít az eredetire. A kijelző egy 5.7 colos darab (felbontás ismeretlen, de QHD-t ír ki), és az ezen megjelenő szoftveres felület is a Note 4-et idézi. Még az S Pent és az ehhez köthető funkciókat is megkapjuk hellyel-közzel. A videóban a középső és a jobb szélső készüléket kell figyelni (fekete és fehér változat). Bal oldalt egy kevésbé jól sikerült klón látható, csak az összehasonlítás kedvéért.

Hardver tekintetében van egy kis kavarodás, hiszen a videóban 8 magos processzort említenek, a termék leírásában pedig a négymagos MT6582-t. A 3 GB RAM minden bizonnyal nem felel meg a valóságnak, és még fake 4G ikont is raktak a felső sávba.

hamis-note-4-3

hamis-note-4-1

hamis-note-4

A hamis Note 4-et az Aliexpressen árulják 205 dolláros áron.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid