A Samsung Galaxy S21 Ultra rosszabbul teljesített a DxOMark kameratesztjén, mint a Galaxy S20 Ultra

0

A DxOMark csapata végzett a Samsung Galaxy S21 Ultra kameráinak tesztelésével, és a mobil érdekes módon rosszabbul teljesített, mint a Galaxy S20 Ultra egy évvel ezelőtt. A szakemberek a készülék Exynos processzorral szerelt változatát tették próbára.

A Samsung Galaxy S21 Ultra összesen 121 pontot szerzett a hátlapi kameráira, ami nem egy túlzottan jó eredmény a konkurencia azonos kategóriájú mobiljaihoz viszonyítva. Ráadásul még a Galaxy S20 Ultrát is alul múlja, a tavalyi zászlóshajó ugyanis 126 pontot szerzett a DxOMark összesítésében.

Íme az aktuális kamerás toplista, a Galaxy S21 Ultra nem fért be a legjobbak közé:

Ha részenként nézzük a tesztet, akkor az idei zászlóshajó 128 pontot kapott fényképezésre, 76 pontot zoomolásra és 98-at videó készítésre. A korábbi modell szintén 128 pontot szerzett normál fotók készítése során, a zoomolási képességei azonban 88 pontot hoztak, a mozgókép rögzítést pedig 106 pontra értékelték.

A DxOMark szerint hiába van két telefotó kamera is a Galaxy S21 Ultrán, egy 3x közeli és egy 10x távoli, ezek nem érnek fel a Galaxy S20 Ultra 5x periszkópos egységével.

Ami a készülék videózási képességeit illeti, az elért pontszám azonos a jóval olcsóbb Google Pixel 4a eredményével, ami szintén 98 pontot szerzett, habár csak a 4K 60 fps üzemmódot tesztelték a szakemberek, pedig a Samsung mobilja lehetővé teszi a 8K felbontású, valamint a 4K 30 fps videók rögzítését is. A legtöbb problémát a videó stabilizálása okozta, és éppen ezért nem tesztelték a 8K módot.

A DxOMark teljes áttekintésében további részleteket olvashattok arról, hogy miért kapott ilyen relatíve alacsony pontszámot a Samsung zászlóshajója, az elemzést ide kattintva tudjátok megtekinteni, némi angol tudás persze nem hátrányos az ott leírtak értelmezéséhez.

Az igazsághoz egyébként hozzá tartozik, hogy sok oldal tesztelte már a Galaxy S21 Ultra kameráit, és máshol jobb értékeléseket kapott a mobil, tehát nem érdemes egyetlen vélemény alapján komolyabb következtetéseket levonni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid