Samsung Galaxy S6 – törölhetőek lesznek a gyári appok

0

Nincs abban semmi meglepő, hogy a Samsung Galaxy S6 egy rakás preinstallált alkalmazással a fedélzetén érkezik majd, hiszen ez így volt a korábbi csúcsmodellek esetében is. Vannak ezek között hasznos applikációk, de akadnak olyanok is szép számmal, amiket a tulajdonosok teljesen feleslegesnek ítélnek. Nekik lehet jó hír, hogy az S6 és S6 Edge készülékekről szabadon törölhető lesz a bloatware.

Ha esetleg nem lenne ismerős a szó, akkor elárulom, a bloatware olyan előtelepített, és egyben nem kívánt alkalmazást jelent, amit a gyártó helyez el az újonnan vásárolt készüléken, akár akarjuk, akár nem. Megszabadulni tőlük Androidos eszközök esetében sokszor csak a készülék rootolásával lehetséges, ami mondanom sem kell, igen nagy kockázati faktorral járhat, főleg akkor, ha valaki nem jártas az ilyesmiben.

Samsung-might-allow-you-to-remove-pre-installed-apps--nbsp

Szerencsére egy új, dél-koreai törvény értelmében a jövőben a készülékeken található alkalmazásoknak a felhasználó által könnyen eltávolíthatónak kell lennie, a határozat pedig már érvényes a Samsung legújabb csúcsmodelljeire is. Az egésszel az a gond csupán, hogy egyelőre nem lehet tudni, mindez hatályossá válik-e nemzetközileg, vagy megmarad, mint a helyi vásárlók kiváltsága. Mi azért az előbbiben reménykedünk.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid