Galaxy S8-ad van? Akkor erről jó ha tudsz!

5

Az akkumulátorok fejlődése terén még várunk a nagy áttörésre, de azért a gyártók igyekeznek kicsit javítani a helyzeten a különböző gyorstöltési technológiákkal. A Galaxy S8 és S8+ tulajoknak azonban némi korlátozással kell számolniuk.

A Galaxy S8 ugyanazzal gyorstöltési megoldással érkezik, mint amit az S6 és az S7 is kapott. A technológia Adaptive Fast Charging néven fut, de valójában a Quick Charge 2.0-ra épül, ami nem éppen a legfrissebb fejlesztés. Ez a kicsit lassabb sebesség mellett azzal is jár, hogy használat közben kikapcsol a gyorstöltés, hiába van töltőre téve a mobil. Persze ez nem feltétlenül akkora probléma, de azért jó tudni, hogy ha csak kevés időnk van a töltésre, akkor nem érdemes közben nyomkodni a készüléket. A Phandroid egyébként pontosan is lemérte a különbséget, 1 óra 37 perc helyett 2 óra 51 perc alatt tölt 100%-ra a Galaxy S8, ha nincs kikapcsolva a kijelző. (És ez a különbség nem csak abból adódik, hogy közben merül is a mobil.)

Ami még érdekes, hogy ha a töltőn lévő készülék kijelzőjét bekapcsoljuk, akkor az gyorstöltést ír ki, miközben pont nem aktív a gyorstöltés, és ez bizony félrevezető.

A Snapdragon 835 egyébként már a Quick Charge 4.0-t is támogatja, ami gyorsabban tölt, és már nem tartalmazza ezt a korlátozást. Ám az európai Galaxy S8 modelleket az Exynos 8895 hajtja, így be kell érnünk egy régebbi megoldással.

forrás: Phandroid, via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid