A Samsung Galaxy S9 kamerás megoldását használhatja a Huawei

0

A Huawei benyújtott egy szabadalmat, amelyben egy változó rekesznyílású, okostelefonokba szánt kamera koncepciója szerepel. A kamerarendszer egy hatlapkás apertúra kialakítással képes növelni és csökkenteni a rekesz méretét. A szabadalmat most is a LetsGoDigital csapata szúrta ki. 

A szabadalomban lévő konstrukció hatlapátos diafragma kialakítást alkalmaz, az aprócska lapátok befelé vagy kifelé mozgása változtatja a rekesz méretét, ezáltal pedig a szenzorokhoz érkező fény mennyiségét. Az ilyen kamerák képesek menet közben változtatni a mélységélességet, ellentétben a fix apertúrájú képrögzítőkkel. A levédetett szabadalom egyáltalán nem egy új ötletet tartalmat, hasonlót már láthattunk, mégpedig a Samsung jóvoltából.

A koncepciót már sikerrel alkalmazták a Samsung Galaxy S9, Galaxy S10 és Galaxy Note 9 modelleken. A szóban forgó készülékek két rekeszérték beállítással is bírtak, az egyik az f/1,5, a másik pedig az f/2,4 volt. Amúgy a Sony Xperia 1 III esetében is két apertúra beállítás alkalmazható a telefotó modulon. Azt nem tudni, hogy a Huawei dizájnja ugyanúgy két beállítási lehetőséget biztosít-e, vagy szabadabban állítható opciókat, nyilván utóbbi nagyobb dobás volna.

A legtöbb telefongyártó sokkal egyszerűbben veszi fel a harcot a gyengébb fényviszonyokkal, simán növelik a szenzorok méretét, és/vagy nagyobb apertúrát raknak az érzékelő elé. Az ilyen megoldások nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket. Hogy aztán a Huawei alkalmazza-e ezt a szabadalmat, illetve a benne szereplő technológiát valamely jövendőbeli mobilján, egyelőre nem tudni. Mindenesetre nem szabad temetni az itt látható koncepciót, mivel a kínai gyártó mindig is híres volt arról, hogy feszegeti a telefonos fényképezés határait.

Forrás: AndroidAuthority 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid