A Samsung Galaxy Watch 4 nem kompatibilis sem az Apple, sem a Huawei telefonokkal

0

A legújabb hajlítható Samsung okostelefonok mellett most debütáltak a gyártó prémium kategóriás okosórái is, amelyek a Galaxy Watch 4 sorozat tagjai. A készülékek fejlett érzékelőkkel, 5 nanométeres processzorral és Wear OS rendszeren alapuló szoftveres környezettel rendelkeznek, ám bármennyire is csábítóak a hardveres jellemzők, az újdonságokat egy fontos korlátozás sújtja. Egyik sem támogatja sem az iPhone-okat, sem az újabb Huawei okostelefonokat.

Nyilván az ötlet nem eredeti, az Apple okosórák sem kompatibilisek az Android rendszert futtató készülékekkel, és úgy tűnik, hogy a Samsung nem rest átvenni ezt a kevésbé felhasználóbarát koncepciót, és a saját térfelén alkalmazni. Azt mondjuk azért hozzá kell tenni, hogy a felelősség nem csak a dél-koreai gyártót terheli, ez részben az új operációs rendszernek is köszönhető. Az újdonságok Wear OS alapokon nyugvó One UI Watch ökoszisztémát futtatnak, amelyet a Samsung és a Google közösen fejlesztett.

A Samsung weboldalán az olvasható, hogy a készülék aktiválása csak akkor lehetséges, ha olyan legalább Android 6.0-s okostelefonhoz csatlakoztatjuk, amely támogatja a GMS-t, vagyis a Google Szolgáltatásokat. Sajnos emiatt az újabb Huawei készülékek is kiesnek, ugyanis az amerikai tiltások miatt a kínai gyártó nem jogosult Google-licencre.

Ezek a hírek kevésbé hangzanak jól, ha az említett gyártók készülékét használod, és megtetszettek az új Samsung okosórák. Azt viszont a vállalat tisztázta, hogy a régebbi Galaxy Watch modellek megtartják az iOS kompatibilitást, és ez érvényes még a 2016-ban debütált Gear 2-re is. A dél-koreai gyártó korábbi okosórái egyébként egyedi rendszert, Tizen OS-t futtatnak, ezek párosíthatók és használhatók az Apple összes telefonjával, illetve a Huawei készülékeivel is.

Forrás: PocketNow

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid