Hivatalos a Samsung Galaxy Z Fold 2, ennyibe kerül Magyarországon!

0

Végre megérkezett a régóta várt Samsung Galaxy Z Fold 2, ami gyakorlatilag minden téren rengeteget fejlődött az első generációs Galaxy Foldhoz képest, és már sokkal inkább alkalmas a mindennapi használatra. Ennek azonban meg is kéri az árát a gyártó…

Samsung Galaxy Z Fold 2 ár és elérhetőség

A Galaxy Z Fold 2 Magyarországon Misztikus Fekete és Misztikus Bronz árnyalatokban lesz elérhető 2020. szeptember 18-tól. A készülék 2020. szeptember 1-től előrendelhető 749.990 Ft-os áron, és van egy beszámítási akció, gyakorlatilag bármilyen telefont beszámítanak legalább 50.000 Ft-os áron. Az előrendelők a megjelenés előtt 3 nappal kézhez kapják a készüléket.

Samsung Galaxy Z Fold 2 bemutató

Kezdjük a kijelzőkkel, ezúttal is két panelt kapunk, és a külső jelentős méretnövekedésen esett át, 4,6 col helyett immáron 6,2 colos. A Super AMOLED technológiát használó képernyő felbontása 2260×816 pixel, a képarány 25:9, és szinte az egész rendelkezésre álló helyet betölti, egyedül az apró kameralyuk lóg be a képbe. A külső megjelenítőt az új Gorilla Glass Victus védi.

A nagyobb, belső kijelző 7,3 col helyett már 7,6 colos, ez Dynamic AMOLED fantázianévre hallgat, a felbontása 2208×1768 képpont (22,5:18 képarány), és már megkapta a 120 Hz-es képfrissítést is (a kisebb maradt 60 Hz-es). A keret itt is vékonyabb lett, a kamera egy apró kivágásba került, a védelemről pedig ultravékony üveg, úgynevezett UTG (Ultra Thin Glass) gondoskodik.

Teljesen átalakult a zsanér, sokkal kevésbé tud a por, kosz bejutni, és már több fokozatban is megáll a telefon, vagyis akár úgy is használható, mint egy kis notebook. Ennek megfelelően alakul az interfész is, bizonyos alkalmazásoknál fent jelenik meg a kép, alul pedig a vezérlő ikonok és egyéb dolgok.

A hátlapra három darab 12 MP-es kamera került, a fő szenzor hatalmas, 1,8µm-es pixelekkel dolgozik, f/1,8 a rekeszértéke, és megkapta a Dual Pixel autofókuszt. Emellett van egy telefotó kamera 2x optikai zoommal, valamint egy ultraszéles látószögű egység.

Szelfikamerából kettő darab van, mindkét kijelzőhöz jutott egy, ezek 10 MP-esek, 1,22µm a pixelméretük, a rekeszértékük pedig f/2,2.

A Samsung Galaxy Z Fold 2-t természetesen a Snapdragon 865+ hajtja 12 GB RAM mellett, a belső tárhely pedig 256 GB-os, és UFS 3.1 technológiát használ, vagyis szupergyors. Szerencsére minden piacra ezzel a hardverrel kerül a mobil, nincs Exynos lapkás verzió.

Az akkumulátor mérete ha nem is sokat, de azért nőtt, 4.235 mAh-ról 4.500 mAh-ra, és támogatott a 25W-os gyorstöltés, a gyors vezeték nélküli töltés, illetve a vezeték nélküli töltésmegosztás is (PowerShare).

A teljes 5G támogatás is adott, a 6 GHz alatti frekvenciákat és az mmWave-et is ismeri a mobil. A rendszer pedig Android 10 a vállalat új, One UI 2.5 felületével.

Mit szólsz a telefonhoz, illetve a brutális, 750 ezer Ft-os árcédulához?

Forrás: Samsung

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid