Bukhatja az idei célját a Samsung

0

Bennfentes források szerint a Samsung eredetileg 320 millió eladott okostelefonnal számolt erre az évre, ám a Galaxy S9 mobilok bíztató előrendelési számai után 350 millióra emelték ezt a mennyiséget. Elemzők szerint azonban a dél-koreai cégnek csalatkoznia kell majd, mert nem fogják elérni a kitűzött célt.

A Samsung tervébe a kínai piacot agresszíven uraló helyi gyártók rondíthatnak bele leginkább. A koreaiak piaci részesedése a 2013-as 20%-ról alig 1%-ra csökkent tavaly. Az indok egyszerű: az olyan kínai gyártók, mint Xiaomi, a Huawei, az Oppo, illetve a Vivo egyre nagyobb reflektorfényt kapnak a relatíve olcsó, ám mégis kompetens okostelefonjaik miatt.

Visszatérve a Samsunghoz: a vállalat 2015-ben 319.7 millió okosmobilt értékesített, míg 2016-ban 309.4 millió mobilon sikerült túladniuk. 2017 ismét remek volt a koreai vállalat számára, hiszen 319.8 okostelefont adtak el, de az idei év is jól indult, hiszen 78 millió készüléket értékesítettek az első negyedévben. A második negyedév folyamán a várható forgalmazás elérheti a 73 milliót.

A tervezett eladási számok elérését gátoló második legfőbb indok a Galaxy S9 termékcsalád gyenge teljesítménye. A jóslatok szerint egész évben alig több, mint 30 millió Galaxy S9 szériához tartozó okostelefon talál majd gazdára, ami 2012 óta a legrosszabb eladási számokat jelentheti a Galaxy S okostelefonok karrierjében. Természetesen a Samsung vezetőinek nem érdemes szomorkodni, hiszen még mindig van remény. Ezt a reményt a Galaxy Note 9 készülék jelképezi, amelynek bemutatója augusztusban várható.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid