A Samsung két éven belül grafén aksis mobilt dobna piacra

0

Az okostelefonok egyre erősebbek, gyorsabbak, gyönyörű képeket készítenek, de egy valami nem igazán akar fejlődni bennük, és ez bizony az üzemidő, illetve maguk az akkumulátorok. Persze tudnak erről a gyártók, és többek között a Samsung is folytat fejlesztéseket a háttérben, ennek eredménye lett a grafén aksi, ami sokkal hosszabb üzemidővel kecsegtet. A gond annyi, hogy a grafén akkumulátorok gyártása elég sokba kerül, ami megnehezíti a technológia széles körben való elterjedését. De a jövőben talán más lesz a helyzet.

Evan Blass neve vélhetően ismerősen cseng a rendszeres olvasók számára, a híres szivárogtató értesülései szinte mindig pontosak, jóslatai rendre bejönnek. Állítása szerint a Samsung igazából a küszöbén áll annak, hogy piacra dobjon egy grafén teleppel rendelkező okostelefont, ami vagy jövőre, vagy 2021-ben a boltok polcaira kerülhet. A grafén egyébként mint anyag rendkívül jól vezeti az áramot, illetve módfelett rugalmas, és már 2004 óta, amikor kidolgozták az előállítási módját, az aksik jövőjét látják benne, egy alternatívát, ami felválthatja a jelenlegi lítium-ion akkumulátorokat. A grafén a szén egy fajtája, mely segítségével kisebb, vékonyabb, ám mégis nagyobb kapacitású telepeket helyezhetünk a különböző eszközökbe, ráadásul gyorsabban tölthető, és a felszíni hőmérséklete sem nagyobb semmivel működés közben.

Grafén – Engadget

Eddig sajnos azért nem vált népszerűvé a technológia, mert nagyon költséges az előállítása. Blass azt írta, a Samsungnak hiába van ilyen készüléke a tarsolyban, egyelőre még sokat kell dolgoznia az aksik kapacitásának növelésén, no és persze a gyártási költségek lefaragásán. A rosszabb nyelvek szerint hamarabb kapunk Half-Life 3-mat, mint forradalmi és új aksi technológiákat, de mi azért reménykedünk benne, hogy hamarosan változás történik ezen a téren is a mobilos világban, akár a Samsung, akár más gyártó jóvoltából.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid