A Samsung már teszteli az Android Q-t a Galaxy S10-en

0

A Google már javában csiszolja az új Androidot, ami egyelőre Q jelzés alatt fut, de a 10 lesz a végleges verziószáma. A Samsung kimaradt azon gyártók sorából, akik részt vesznek a Google béta programjába, ám a színfalak mögött már ők is készítik az új rendszert az aktuális csúcsmobiljaikra.

A Sammobile információi szerint a Samsung már teszteli az Android Q-t a Galaxy S10 modelleken, hogy minél hamarabb kiadhassák a saját frissítésüket, miután a Google elkészült a rendszer végleges verziójával.

Azt is tudjuk már, hogy az Android Q-val debütál a Samsung saját felületének következő verziója, a One UI 2.0, amely valószínűleg funkciók terén több újítást hoz majd, mint külsőleg. A csúcsmodellek közül a Note 10, az S10, a Note 9 és az S9 sorozat kapja meg az új rendszert a Samsungtól, de persze számos más készülék is frissül majd, főleg a Galaxy A szériából.

Ha lezajlott a Samsung belső tesztelése, és a Google is kiadta a végleges Android 10-et, akkor megindulhat a nyilvános béta, akárcsak tavaly az S9 és a Pie esetében. Erre valamikor ősszel kerülhet majd sor, utána pedig ha minden jól megy, akkor elkezdődhet a frissítési folyamat valamikor az év vége felé vagy jövő év elején.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid