A Samsung megkezdte a mobilokba szánt 16 GB-os LPDDR5 RAM-ok gyártását

0

Lassan a telefonokban több operatív memória lesz, mint egy középkategóriás laptop belsejében, a jövő elkerülhetetlen, tudja ezt jól a Samsung is, amely miután fél évvel ezelőtt elkezdte gyártani a 12 GB-os LPDDR5 modulokat, most nekivágott a 16 GB-os egységek tömeggyártásának is.

A dél-koreai cég a weboldalán jelentette be, hogy az újdonságokat második generációs 10 nanométeres eljárással készítik, és 5500 Mbps adatátviteli sebességet biztosítanak, ami 30%-kal nagyobb, mint amire a korábbi LPDDR4X modulok képesek.

Az új 16GB-os LPDDR5 chipek összesen nyolc 12 gigabites és négy 8 gigabites modulból állnak, és kétszer akkora DRAM kapacitást biztosítanak, mint a legtöbb jelenlegi felsőkategóriás laptop és PC – áll a gyártó weboldalán közzétett nyilatkozatban.

A fejlesztés hátterében a sebesség, a teljesítmény, és a nagyobb kapacitás iránti igény kielégítése áll, ráadásul az olyan újítások, mint az 5G hálózatok és a különböző mesterséges intelligenciával kapcsolatos lehetőségek, mint az intelligens fotózás, megkövetelik ezt a bizonyos többletet.

A Samsung azt is bejelentette, hogy még az idén megkezdik a már említett 16 GB-os modulok gyártását egy még újabb, harmadik generációs 10 nm-es eljárás révén, aminek köszönhetően az adatátviteli sebesség 6400 Mbps-ra fog nőni. Ezekkel az újításokkal a Samsung képes lesz megerősíteni versenyképességét a csúcskategóriás telefonok, számítógépek, valamint a különböző autóipari eszközök piacán – áll a nemrégiben megosztott hivatalos sajtóközleményben.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid