A Samsung kezd felzárkózni a Sony-hoz a telefonos kameraszenzorok piacán

0

Jelenleg az okostelefonokba szánt kamerák piacán a két legnagyobb résztvevő a Sony és a Samsung. A japánok vezetnek az iparágban, de egy friss elemzés szerint a Samsung rohamos sebességgel zárkózik fel mögöttük. A Strategy Analytics elemzését olvashatjátok az alábbiakban. 

Az elemzők szerint 2020 során bevételi részesedés szempontjából a második legnagyobb okostelefonokba szánt kameraszenzorokat gyártó cég a Samsung volt. A Samsung LSI készíti az ISOCELL modulokat, és övék volt a szegmens 29 százaléka a tavalyi évben. A piacot a Sony uralta, ők a piac közel fele, egészen pontosan 46 százaléka fölött rendelkezhettek.

A két cég egyre közeledni látszik egymáshoz, korábban ugyanis a Samsung mindössze 20 százalékos részt tudhatott magának a kameraszenzoros piacból, miközben a Sony kereken 50 százalékon állt. Lehetséges, hogy a Samsung lassan beéri a Sony-t, ezt pedig a különböző nagy felbontású és új technológiákat kínáló érzékelőknek köszönheti. A mobilgyártók szívesen használják a Samsung 64, illetve 108 megapixeles szenzorait, és ami a legfontosabb, hogy a dél-koreaiak képesek voltak olyan rendeléseket is teljesíteni, amiket a Sony inkább le- vagy visszamondott.

A japán cég vélhetően rossz lóra tett, amikor azt feltételezték, hogy a Huawei majd sokkal több mobilt fog eladni, de aztán jöttek a kínai vállalattal szembeni tiltások, a többi pedig már történelem. A kínaiaknak nem igazán úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerették volna, komoly visszaesést tapasztalhattak az eladásokban világszerte. Ez pedig nyilván a velük partneri viszonyban levő Sony-t is kellemetlenül érintette.

Mindeközben a Samsung olyan gyártókat is ellátott érzékelőkkel, mint a Motorola, a Vivo, az Oppo, és persze a Xiaomival is rendszeresen üzletelnek. A japán rivális elleni küzdelemben a legújabb fegyverük az ISOCELL GN2, ami az eddigi legnagyobb okostelefonokba szánt kameraszenzor. De beszélnek 200 megapixeles megoldásokról is, sőt, állítólag a Samsung még egy 600 megapixeles modulon is dolgozik, habár ez a konstrukció valószínűleg nem mostanában debütál

Forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid