Feltűntek a színen a Xiaomi Mi Pad 5 tabletek

0

Xiaomi táblagépnek utoljára 2018-ban örülhettünk, akkor jelentek meg a Mi Pad 4 széria tagjai, amelyek középkategóriás vassal és egészen korrekt árazással bírtak. Azóta nem történt semmi a kínai gyártónál tabletes fronton, de ez hamarosan megváltozhat a friss értesülések értelmében.

Több forrás is beszámolt arról, hogy a Xiaomi munkatársai táblagépeken ügyködnek, a Xiaomiui nevű Telegram csoport mellett a megbízhatónak mondható Digital Chat Station is úgy tudja, legalább három tablet fejlesztése zajlik a színfalak mögött. A szóban forgó készülékek a K81, a K81A, valamint a K82 modellszámot viselik, de kódnevet is kaptak, Enuma, Elish és Nabu néven illetik őket a Xiaominál. Egyelőre nem egyértelmű, hogy ezek valóban a régóta várt Xiaomi Mi Pad 5 széria tagjai volnának, de nagy valószínűséggel róluk van szó.

Komoly kis gépek lesznek ezek. Mindegyikről azt beszélik, hogy négy hátlapi kamerával bámulják majd a világot, az elsődleges érzékelő mellett lesz ultraszéles látószögű, makró és mélységérzékelő is a kamerakészletükben. A K81 állítólag 48 megapixeles elsődleges szenzort kap, a K81A pedig egy 12 megapixeles fő érzékelővel lesz megspékelve, akárcsak a K82. A tabletek támogatni fogják a vezeték nélküli töltést, négy hangszóróval vértezik majd fel őket, szerelnek beléjük NFC chipet, a megjelenítőjük pedig 120 Hz-es IPS LCD konstrukció lesz, nagy valószínűséggel 2560 x 1600 pixel felbontással.

Digital Chat Station szerint a Xiaomi Mi Pad 5 kijelzője 11 hüvelykes képátlóval fog bírni, de azt nem tisztázta, hogy ez konkrétan mely modellekre lesz érvényes a három közül.

A gépek közül a K81 és a K81A rendelkezik a masszívabb hardveres felhozatallal, ezekben a masinákban Qualcomm Snapdragon 870 lapkakészlet végzi majd a számításokat, ami komoly ugrást jelent az előző generáció középkategóriás vasához (Snapdragon 660) viszonyítva. A K82 sem lesz piskóta azért, mert bár az erejét kölcsönző Qualcomm Snapdragon 860 valamivel gyengébb, azért még mindig egy korábbi csúcskategóriás lapka frissített változatáról van szó, amiben rengeteg szufla van.

Kapcsolódó cikk:

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid