A Samsung részletesen bemutatja a Galaxy S24 Ultra kameráit működtető ProVisual Engine-t

0

Úgy látszik, a Samsungnál imádják az infografikákat, nemrég publikáltak egyet, amely a cég viselhető eszközeinek történetét mutatja be, most pedig egy másikat, ami a Samsung Galaxy S24 Ultra kameráit működtető szoftvert, a ProVisual Engine motort. Ha tervezed a készülék megvásárlását, akkor azért, ha már megvan, de szeretnéd jobban megismerni képességeit, akkor pedig azért érdemes megnézni a Samsung ismertetőjét.

Az infografika elsőként a továbbfejlesztett éjszakai fényképezést mutatja be. A Samsung Galaxy S24 Ultra új, 5x zoomra képes kamerája kétszer akkora szenzorral, valamint 60 százalékkal nagyobb, 1,4 μm-es pixelekkel rendelkezik, mint a korábban alkalmazott 10x zoomos konstrukció. Az új modul szélesebb stabilizációs szöggel bír, vagyis az optikai képstabilizátora is fejlettebb.

Az érzékelő munkáját 42 százalékkal gyorsabb neurális feldolgozó egységgel rendelkező képfeldolgozó modul segíti a háttérből, a záridő pedig 30 százalékkal rövidebb. A ProVisual Engine másik újítása a generatív szerkesztés, amely az okostelefon nagy teljesítményű mesterséges intelligenciáját alkalmazza kiegyenesítésre, be- és kifestésre, átméretezésre, hogy kitöltse a fényképeken lévő hiányosságokat.

Az Expert RAW mostantól biztosít egy új, 24 megapixeles üzemmódot, amely nagy felbontású 50 megapixeles képeket egyesít, több képkockás, 12 megapixeles képekkel. A 24 megapixeles AI Fusion felvételek HDR-rel is rendelkeznek, habár nem azzal az Ultra HDR-rel, ami a Galériában és a Google Fotókban lévő képeket fényesíti, és csak JPEG és/vagy RAW formátumban lehet őket exportálni.

Újdonság még az Enhance X, a Samsung saját, mesterséges intelligencia alapú szerkesztője, illetve annak Camera Shift funkciója is.

Ezzel a fénykép elkészítése után is állíthatunk annak szögén és perspektíváján, hogy még jobban kiemelhessük azt a témát, amit fontosnak tartunk a felvételen.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid