Többet kereshet a Samsung az iPhone X-en, mint a Galaxy S8-on

0

Azt gondolná az egyszeri ember, hogy egy adott cég a legtöbb bevételét a saját termékei révén keresi, de nem ez a helyzet a Samsunggal, ha telefon alkatrészekről van szó. Elemzők kimutatták, hogy a dél-koreai vállalat ebből a szempontból többet szakít az iPhone X-en, mint a Samsung Galaxy S8-on, ami azért elég durva. Hogy ez miként lehetséges? Máris elmagyarázzuk!

A Samsung gyártja az iPhone X OLED megjelenítőjét, amiért készülékenként 70 dollár üti a markát – derült ki egy a Wall Street Journal kérésére megrendelt elemzésből. Igen ám, de a kijelzőn kívül más egyéb alkatrészeket is szállítanak az almás konkurenciának, így aztán egy eladott iPhone X-ből 110 dolláros bevétele van a Samsungnak.

A Counterpart Technology Market Research tanulmánya alapján – ők készítették ezt az egész kimutatást – az Apple várhatóan 130 millió iPhone X-et fog értékesíteni egészen 2019 nyaráig, ami több milliárd dollárnyi bevételt jelent majd a dél-koreai gyártó számára, és mindezt csupán egyetlen telefon produkálja. Összehasonlításképp a Samsung várhatóan 50 millió Galaxy S8-at fog eladni ebben a 20 hónapos időszakban, úgy, hogy az alkatrészekből származó bejövő összeg 202 dollár lesz mobilonként. Summázva ez 4 milliárd dollárral kevesebb, mint amennyit az iPhone X hoz a mobil komponensek értékesítése által.

A Samsung alkatrészgyártó részlegének bevétele jelentős részben az Apple-től származik, és ez a divízió összesen az anyacég bevételének 35%-át adja. Így aztán a dél-koreaiak csak “LO”-nak (Lovely Opponent) becézik a cupertinoi konkurenciát, ami magyarra fordítva “kedves ellenfelet” jelent. A gyűléseken, ha valaki Galaxy telefon helyett iPhone-nal jelenik meg a Samsung dolgozók közül, állítólag csak annyit szoktak mondani, hogy ez teljesen rendben van: “ők a legjobb ügyfelünk”.

Az Apple és Samsung a két legnagyobb profittal bíró nem pénzügyi területen működő cég a világon, és úgy látszik az a végzetük, hogy egymással karöltve szerezzék meg bevételeiket. Hacsak az Apple nem talál egy másik alternatívát a csipek, kijelzők és egyebek beszállítására, de erre egyelőre vajmi kevés az esély. Egyszóval: a Samsungnak érdekében áll, hogy az iPhone X jól fogyjon.

WallStreetJournal

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid