A Samsung új stratégiával igyekszik megfékezni termékei kiszivárgását

0

Rengeteg olyan résztvevő van nem csak a telekommunikációs, de úgy általában a technológiai iparban, amelyeknek a termékei idő előtt lelepleződnek, aztán pedig ha elindult a szóbeszéd, már nem lehet megállítani. Pont az állandó kiszivárgások miatt gyakorlatilag semmi újdonság vagy meglepetés nem volt a közelmúltban debütált Galaxy Z Fold 3 és Galaxy Z Flip 3 mobilok bemutatóján, kvázi mindent tudtunk jóval előtte. Na ennek akar mostantól véget vetni a Samsung, és egészen kemény eszközöket is bevet az ügy érdekében. 

A Samsung nem igazán örül annak, ha idő előtt leleplezik az általuk fejlesztett készülékeket, és már év eleje óta küldözgetik a figyelmeztető leveleket számos olyan médiának, ami kiszivárgásokat terjesztett, vagy szerzői jogokat sértő tartalmakat publikált. Nyilván ez önmagában kevés, a problémát a gyökerénél kell megoldani, azoknak kell a kedvét elvenni a fecsegéstől, akik a szivárgások alapjául szolgáló információkat megosztják a sajtóval. Ezek az illetők legtöbbször olyan személyek, akik a dél-koreai gigász alkatrész-ellátási láncában dolgoznak, vagy éppen dolgoztak.

A Samsung mostantól olyan titoktartási megállapodást köt a felvezető-gyártásban és a műszaki cikkekhez való alkatrészek biztosításában résztvevő partnereivel, amely többféleképpen igyekszik gátolni az információk idő előtti napvilágra kerülését. Példának okáért megtiltják a frissen felvett alkalmazottaknak, hogy részt vegyenek a Samsung alkatrészek gyártásában, illetve értesíteni kell a céget, ha egy munkatárs elhagyja valamelyik partnerét, és egy éven belül egy konkurensnél kezd el dolgozni.

Dél-koreai források szerint a Samsung már eddig is szigorú titoktartási korlátozásokkal fogta saját munkatársait, de ez az első alkalom, hogy ezt igyekszik kiterjeszteni a partnercégekre is. A fentebb említett záradékok megszegéséért minimum 85 ezer dolláros (~25 millió Ft) büntetés jár, de a bírság ennél akár jóval több is lehet.

Persze nem mindenkit vonnak ilyen drákói szigor alá, csak azokat a partnereket érinti az új szabályozás, akik mélyen érintettek a felvezetők és más komponensek előállításában. A legtöbb érintett dél-koreai és japán cég jól fogadta az új szabályozást, és alá is írták az új szerződést, de más országokban a partnerek nem örültek annyira, és állítólag panaszt is emeltek a merev feltételek miatt.

Egyébként valószínű, hogy az új szabályozás hátterében nem a sajtónak idő előtt kiszivárogtatott portékák okozta bosszúság, hanem sokkal inkább az áll, hogy a Samsung összekapott egy korábbi partnerrel, mégpedig a Mujin Electronics-szal, akiket azon kaptak, hogy technológiai titkokat szivárogtatnak ki egy konkurens kínai cég részére. Miután ez kiderült, a Samsung azonnal megszakította az együttműködést.

Látni kell tehát, hogy a szigorított szabályok nem is igazán a sajtóban zajló szivárogtatások ellen irányulnak, hanem sokkal inkább az ipari kémkedést igyekeznek gátolni, habár az tagadhatatlan, hogy a Samsung engedélye nélkül idő előtt napvilágra kerülő infók sem teszik boldoggá a gyártót.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid