A Snapdragon 898 és az Exynos 2200 ellen indul harcba a MediaTek Dimensity 2000 lapka

0

Nagyon úgy néz ki, hogy a MediaTek végre egy valódi zászlóshajó chipsettel fog bennünket megörvendeztetni a Dimensity 2000 képében. A lapkakészlet a Qualcomm Snapdragon 898-at és az Exynos 2200-at fogja harcba hívni, és az alkalmazott gyártási eljárásból kifolyólag energiahatékonyság terén még föléjük is kerekedhet. 

A múlt héten lehetett először hallani arról, hogy a MediaTek a Dimensity 2000 nevű chipsetével szeretne harcba szállni a Qualcomm Snapdragon 898 lapkájával, és az előbbi egyik legnagyobb előnye az alacsonyabb költség lehet. Nagyon úgy fest, hogy a Dimensity 2000 egy másik nagyon fontos szempontból is felülmúlhatja a Qualcomm fejlesztését, ez pedig az energiahatékonyság. Egy friss jelentés szerint a chipsetet a TSMC 4 nanométeres gyártási eljárása révén készítik majd.

Az MediaTek döntése azért lehet kiváló lépés, mert a Samsung gyártási eljárásaihoz viszonyítva a TSMC már egy ideje komoly előnyben van. Példának okáért a Snapdragon 888 és az Exynos 2100 is 5 nanométeres csíkszélességgel rendelkezik (mindkettőt a Samsung gyártja), és egyik sem a kiváló hatékonyságáról híres. A TSMC az utóbbi időben ilyen szempontból jobb volt, és ez az előny várhatóan megmarad a 4 nanométeres gyártási eljárás alkalmazása során is.

A gyakorlatban pedig ez azt jelentené, hogy az ARM V9 architektúrára épülő MediaTek Dimensity 2000 sokkal jobb hatékonyságot kínálna, mint a Qualcomm Snapdragon 898 vagy az Exynos 2200, amelyek várhatóan a Samsung 4 nanométeres gyártási eljárásával készülnek majd. Amit talán fel lehet majd hozni a MediaTek lapkája ellen, az az, hogy a Dimensity 2000 valamivel rosszabbul fog teljesíteni grafikus gyorsítás terén, mint kihívói, de ezt kompenzálhatja az alacsonyabb ár.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid