Brutális lett a Sharp új telefonja: 1 colos kamera, Leica optika és 240 Hz-es OLED kijelző

0

A Sharp bejelentette legújabb zászlóshajó készülékét, amely az Aquos R6 névre hallgat. A vadonatúj okostelefon hátlapját rekord méretű, 1 hüvelykes kameraszenzor ékesíti, amely előtt Leica optika található. Nem csupán a képrögzítő egysége, hanem a képernyője miatt is érdekes a japánok újdonsága, amely 240 Hz-es IGZO OLED panellel debütált. Lássuk a részleteket!

Az okostelefonok kamerái valószínűleg sosem fogják elérni a profi fényképezőgépek szintjét, de a két termékkategória között folyamatosan csökken a szakadék. A Sharp Aquos R6 hátoldalán található kamerakészlet elsődleges érzékelője egy 20 megapixel felbontású, 1 colos képrögzítő egység. Egy ilyen szenzor alkalmazása mobilok esetében azért mérföldkő, mert számos kompakt fényképezőgép rendelkezik hasonló méretű érzékelővel.

Amíg a japánok mobilja meg nem érkezett, a legnagyobb telefonos kamera a Samsung által gyártott 50 megapixeles ISOCELL GN2 volt, amely a maga 1/1,12 colos méretével szintén nem egy apróság. A szenzor egyébként a Xiaomi Mi 11 Ultrában debütált.

A hírek szerint a Sony is rendelkezik egy 1 colos képrögzítő egységgel, de ezt még nem jelentették be hivatalosan. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Sharp Aquos R6 melyik gyártó kameráját használja.

Mindenesetre a Sharp állítása szerint a méretes képrögzítőnek köszönhetően a gyengébb fényviszonyok között készített képek esetében csökken a zaj, illetve a szenzor sokkal természetesebb bokeh effektust produkál. A hatalmas érzékelő foglalja el a telefon felső harmadának legnagyobb részét, társasága csupán egy ToF érzékelő, valamint a LED villanó. A szenzor egy Leica által tervezett, f/1,9 apertúrájú, hétrészes lencséből álló optika mögött foglal helyet.

A Sharp Aquos R6 képernyője szintén figyelemreméltó darab. A megjelenítő 6,6 hüvelykes képátlóval, 2730 x 1260 pixel felbontással, valamint a világ legelső Pro IGZO OLED paneljával rendelkezik, amely skálázható, legfeljebb 240 Hz-es képfrissítést kínál. A kijelző képes az éppen fogyasztott tartalomhoz igazítani a frekvenciát, ami egészen 1 Hz-re is lemehet, például ha éppen szöveget olvasunk vagy képet nézünk. A japán gyártó állítása szerint a megjelenítő képes akár 2000 nites fényerőre is, ami jelenleg a legnagyobb a telefonok között. A kijelző takarásában található továbbá egy Qualcomm 3D Sonic Max ultrahangos ujjlenyomat-olvasó. A középre igazított kameralyuk pedig egy 12,6 megapixeles előlapi kamerát foglal magában.

A Sharp Aquos R6 meghajtásáért egy Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlet felel, amely mellé akár 12 GB RAM és 128 GB belső tárhely kerülhet. Utóbbi, ha netán valakinek kevés lenne, bármikor bővíthető egy micro SD kártya segítségével. A kapcsolati lehetőségek között szerepel az 5G, a Bluetooth 5.2, valamint a Wi-Fi 6, de rendelkezésre áll az NFC technológia is.

Az okostelefon hardveres komponensei egy 5000 mAh kapacitású akkumulátorból nyerik a működéshez szükséges energiát. Említést érdemel továbbá a fülhallgató kimenet, az IPX5/8 minősítésnek megfelelő védelem a vízzel és a porral szemben, illetve a készülék által futtatott Android 11 operációs rendszer.

Egyelőre nem tudni, hogy a Sharp Aquos R6 mennyibe fog kerülni, de ha minden jól megy, akkor június közepe felé már forgalomba kerül Japánban, ahol fekete és fehér színben lehet majd beszerezni. Nemzetközi forgalmazásról egyelőre nincs szó.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid