A globális chiphiány már bizonyos Samsung mobilokat is érint

0

Valószínűleg már mindenki hallott a globális chiphiányról, amelynek fekete fellege nem csupán a műszaki cikkek, a szórakoztató elektronika világát árnyékolja be, de például az autóiparra is kifejti áldatlan hatásait. A folyamatos ellátási problémák a Samsung középkategóriás okostelefonjaira is elkezdtek hatást gyakorolni, a gyártó állítólag épp ezek miatt halasztotta el Galaxy A52 és Galaxy A72 modellek forgalmazását bizonyos régiókban.

Az Elec egy dél-koreai sajtóorgánum, amely most arról számolt be, hogy a Samsung kénytelen volt elhalasztani a frissített Galaxy A modellek bevezetését bizonyos piacokon, a döntés hátterében a félvezető-hiány áll. Az érintett készülékek, a Galaxy A52 és a Galaxy A72 ráadásul a legkelendőbb Samsung telefonok közé tartoznak.

A források azt állítják, hogy a mobilok globális megjelenésére valamikor április végén került volna sor. A népszerű középkategóriás készülékek jelen pillanatban csak Európában, és maroknyi további piacon szerezhetők be. Mi tehát szerencsések lehetünk, de nem így a világ többi része.

Az USA a Samsung egyik legfontosabb piaca, de még ott is csak a Galaxy A52 5G jutott el a boltok polcaira, a készülék egyébként egyike a legjobb, megfizethető, 5G modemmel szerelt mobiloknak.

Mint látható, a készülékek globális megjelenése egyértelműen késik, és az is elég vészjósló, hogy egyelőre nem tűztek ki újabb dátumot a forgalmazás megkezdésére. A Samsung sikerének tartóoszlopai a megfizethető készülékek, a velük kapcsolatos gondok kihatással lehetnek a következő negyedévre vonatkozó eladási mutatókra.

Ami pedig a chiphiányt illeti, egyelőre nem tudunk jó hírekkel szolgálni. A Qualcomm első embere nemrég azt nyilatkozta, ha minden jól megy, akkor sem lesz vége az ellátási zavaroknak az idei év vége előtt. Akadnak azonban az amerikai chipgyártó vezérigazgatójáénál borúlátóbb vélemények is, amelyek szerint a mostani nehézségek akár 2023-ig is kitarthatnak.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid