Sikert sikerre halmozott a Xiaomi a második negyedévben

0

2018 második negyedéve immáron mögöttünk van, a különböző cégek, gyártók pedig egyre hozzák nyilvánosságra a pénzügyi jelentéseiket. Minket leginkább az a vállalat érdekel, amelyik legutoljára tette ezt, így a Xiaomi sikereivel fogunk kicsit foglalkozni a számok tükrében. A kínai cég egy eredményes üzleti negyedévet tudhat maga mögött, így aki szereti őket, biztos lehet benne: a gyártó itt van, és egy jó darabig nem is megy sehova.

Igazából szegényebb lenne a világ a Xiaomi nélkül, hiszen klassz hardvert adnak visszafogott áron. No de nem dicséretet akarunk osztani, helyette lássuk szárazon a tényeket! Az ázsiai manufaktúra 2.1 milliárd dollár nyereséget könyvelhetett el az év második negyedében. A cég összesen 32 millió okostelefont értékesített április és június között, ami 4.5 milliárd dollár bevételt hozott a kínaiak konyhájára (ez a teljes bevétel kétharmada).

XiaomiToday

A Xiaomi komoly nemzetközi sikereket tudhat magáénak, a bevétel 36 százaléka a globális formázásból származott a monitorozott időszak alatt. A világszintű növekedés egyébként 151 százalékos, ha az elmúlt egy éves periódust vesszük górcső alá. Persze azt érdemes hozzátenni, hogy a legtöbb bevételt India hozza, de a vállalat komoly gyarapodásról számolt be az európai, és indonéz piacokon is.

A számok vélhetően csak tovább fognak nőni, hiszen megérkezett a Pocophone F1, ami egy félelmetesen kedvező áron kínál csúcskategóriás hardvert. Igazából ilyen téren a konkurens gyártók csak példát vehetnek a Xiaomi-ról, a sikereik pedig ennek tükrében több, mint megérdemeltek.

Ez is érdekes lehet:

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid