Újabb gyártó készül hajlítható okostelefonnal

0

Az okostelefonok igazából nem egyebek, mint kisebb, de inkább nagyobb kijelzők valamilyen hardverrel megpakolt házban, és ennyi. Nincsenek drasztikus különbségek, bár a mobilok dizájnja valamelyest eltér, a lényeg ugyanaz marad. Ezen változtathatnak a hajlítható okostelefonok, amelyek már a küszöbünket döngetik. Több gyártóról is tudni véljük, hogy ilyen készüléken dolgoznak, a sorba pedig most beáll a Lenovo által birtokolt Motorola is.

Az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatalának weboldalán tűnt fel az a dokumentum, amiből kiderülhet, miként fog festeni a Motorola hajlítható mobilja. A szellemi tulajdon leírásában az olvasható, hogy egy olyan elektronikai eszközt mutat be, amelynek fontos részét képezi a zsanér, és a hozzá tartozó rendszerek. A szabadalmat a Motorola Mobility védette le, annak is a Chicago városában székelő részlege.

A készüléknek egy hosszúkás hajlítható erintőképernyője van, amit a közepén választ el egy zsanér. Itt egy metszet látható, így kapunk némi betekintést, hogyan is fog működni a mechanizmus. A masina hátlapja erőteljesen az eredeti Moto X készülékre hajaz, több formatervi megoldás is erre enged következtetni. A szabadalomból az is kiderül, milyen módon lehet a mobilt összecsukni, és közben mi történik a készülékkel.

Még a télen, az MWC kiállításon a Lenovo vezérigazgatója azt mondta, hogy a hajlítható kijelzők fejlődésével még több és egyre érdekesebb innovációkat láthatunk majd a gyártótól. Ezt a RAZR széria újjáélesztése kapcsán nyilatkozta, így lehet pont egy ilyen telefonnal folytatódik a korábbi termékcsalád.

Persze jön a kötelező közhely: egy szabadalom nem feltétlenül jelenti, hogy abból valóban polcokra kerülő eszköz lesz a végén, ugyanakkor jó tudni, hogy a Motorola is tervezi a saját Galaxy X alternatíváját.

Talán pont ez a mobil az, ami miatt a Moto Z3 utódainak fejlesztése parkolópályára került. A hajlítható kijelzős okostelefonok hajnala 2019 lehet, a pletykák szerint jövőre érkeznek majd ezek a futurisztikus masinák. Úgy látszik a Samsung és sok más gyártó mellett ott lesz a Motorola (Lenovo) csapata is, hogy része legyen az új őrületnek. Már csak az a kérdés, mennyire lesz tartós, és sikeres ez az irány…

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid