Megfizethető 5G-s mobil lett a Motorola Moto G50

0

Az 5G lassan az kedvezőbb árkategóriákban is hódítani kezd, jó példa erre a nemrég debütált Motorola Moto G50. Az okostelefon belsejében Snapdragon 480 lapkakészlet végzi a számításokat, ami az első 4-es szériából, ami támogatja az 5G hálózatokat.

A készülék legfőbb érdekessége tehát a belsejében található lapkakészlet, vagyis a Snapdragon 480. Ha minden igaz, akkor a Motorola Moto G50 lehet az első olyan okostelefon, amely ezzel a processzorral kerül forgalomba Európában.

A mobil kijelzője 90 Hz-es képfrissítés kapott, a felbontás viszont csak HD+, így a grafikus gyorsítónak nem kell annyit dolgoznia, viszont a 250 eurós árcédulába talán belefért volna egy kicsit komolyabb felbontás is. A képernyő egyébként 6,5 colos, és IPS LCD technológiára épül.

A Motorola mobiljának hátlapján egy 48 megapixeles elsődleges képrögzítő egység foglal helyet, amelyet sajnos nem segít ultraszéles látószögű kamera, mindössze egy 5 megapixeles makró, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelő. A megjelenítő felett virító szenzorsziget egy 13 megapixeles képrögzítő egységet foglal magába.

A Moto G50 alkatrészeit egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával, ami legfeljebb 15 wattos töltést támogat, de legalább lesz töltő a készülék dobozában, igaz, csak egy 10 wattos adaptert csomagolnak mellé. A mobil további említésre méltó jellemzői közé sorolható a fülhallgató kimenet, az USB-C port, az NFC chip és a hátoldalra szerelt ujjlenyomat-olvasó.

A Motorola Moto G50 már az első bekapcsolást követően Android 11 operációs rendszert futtat, és a gyártó ígérete szerint a következő főverzióra még mindenképp frissülni fog. Az okostelefon bizonyos európai régiókban kerül forgalomba az elkövetkezendő hetekben, mégpedig 250 eurós (~90 ezer Ft) áron, amelyért cserébe egy 4/64GB-os kiszerelést lehet majd birtokba venni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid