Snapdragon 8 Gen 2 chippel debütált a Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 táblagép 

0

A Xiaomi 14 Ultra társaságában debütált a Pad 6S Pro 12.4 táblagép, amely, mint ahogyan a nevéből kitalálható, 12,4 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik. A képernyő mögött Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet zakatol, vagyis egy méretes és nagy teljesítményű készülékről van szó. iPad Pro kihívó? Meglátjuk!

A táblagép külső borítása fémből készült, fekete, kék és zöld árnyalatokban lehet megvásárolni, a súlya pedig mindössze 590 gramm. A Pad 6S Pro 12.4 hat hangszóróval lett felszerelve, és Dolby Atmos támogatással is büszkélkedhet, illetve összesen négy mikrofont szereltek a készülékre.

A táblagép méretesebb, mint a már forgalomban lévő Pad 6 Pro. A kijelző 12,4 hüvelykes, IPS LCD technológiát alkalmaztak a gyártásakor, képaránya 3:2, felbontása pedig 3048 x 2032 pixel. A képfrissítési ráta 144 Hz-es, és a Xiaomi állítása szerint a maximális fényerő elérheti a 900 nitet. A panel CIE2015 színkalibrációval is bír, így hozza azt, amit a Xiaomi prémium televízióinak, laptopjainak, telefonjainak képernyői.

A megjelenítő karcok és egyéb fizikai behatások elleni védelmét Gorilla Glass 5 biztosítja, a képernyő támogatja a stylussal történő bevitelt is. Attól függően, hogy az ujjunkkal vagy egy érintőtollal irányítjuk, a mintavétel 360 és 240 Hz-es is lehet.

A Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 Android 14 operációs rendszer futtat, amelyet a kínai gyártó saját fejlesztésű HyperOS felhasználói felülete egészít ki. Bizonyos alkalmazásokat a jobb multitaszking érdekében a táblagép méretesebb képernyőjéhez igazítottak, ilyen a WPS Office és a CaiViewer, amelyek támogatják a három részre osztott nézetet is, amit a Xiaomi Workbench-nek nevez.

Alapból egyébként két appot lehet egymás mellett futtatni, vagy kvázi akármennyit, ha lebegő ablakban nyitjuk meg őket. A táblagépet könnyedén párosíthatjuk egy külső monitorral, vagy használhatjuk egy Windows laptop mellé külső kijelző gyanánt. A tableten lévő mágnes pinek lehetővé teszik, hogy a készüléket egy Xiaomi SU7 elektromos autó infotainment rendszeréhez csatlakoztassuk.

A készülék meghajtásáról Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet gondoskodik, amely mellé kiszereléstől függően 8, 12 vagy akár 16 GB RAM is kerülhet. Ami pedig a belső tárhelyet illeti, létezik 256 GB-os, 512 GB-os, valamint 1 TB-os konfiguráció. A hardveres komponensek energiaellátásáról egy 10 000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, amelyet 120 wattos gyorstöltéssel lehet táplálni.

A teljesen lemerült masina mindössze 35 perc alatt éri el a teljes töltöttséget a megfelelő adapterrel, míg 10 perc 45 százaléknyi energiát csurgat a tankba. A Xiaomi a telep védelmére két egyedi chipet is beszerelt a készülékbe. Az egyik a P2, amely a gyorstöltést monitorozza, a másik pedig a G1, ami az akkumulátor tartósságát igyekszik szavatolni.

A 8 GB RAM-mal és 256 GB háttértárral szerelt konfiguráció 163 ezer Ft-nak megfelelő kínai valutáért vehető birtokba. A 12 GB operatív memóriával és 256 GB belső tárhellyel szerelt konfigurációt pedig 178 ezer Ft-tal megegyező értékű jüanért vásárolhatják meg a helyiek. Az érdeklődők a 512 GB-os variánst 201 ezer Ft-nak megfelelő helyi pénzért vehetik birtokba. A csúcsok csúcsát jelentő 16 GB RAM-mal és 1 TB háttértárral szerelt változatot 223 ezer Ft-tal megegyező értékű kínai valutáért lehet hazavinni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid