Befutott Európába a Samsung Galaxy S24 modellek első nagyobb frissítése

0

A Samsung Galaxy S24 szériához érkező első frissítés nagy újításokkal és javításokkal kecsegtet, többek között visszaállítja a teltebb színeket az Élénk kijelzőmódhoz, de ezen kívül egy sor kamerával kapcsolatos fejlesztést is magában foglal. A firmware a múlt héten kezdett el terjedni Dél-Koreában, és most végre hozzánk, az európai felhasználókhoz is eljutott.

Elsőként tehát a dél-koreai felhasználók örülhettek az új frissítésnek, most pedig mi, európaiak, ám hamarosan további országokban is megkezdődhet az S92xBXXU1AXB5 verziószámú firmware terjesztése. A frissítéshez szükséges adatcsomag nagyjából 750 MB-ot foglal.

A Samsung készített egy általános listát, amelyben felsorolja azokat a fejlesztéseket, amelyek a szoftverfrissítés részét képezik. Miután telepítettük, javul a készülék stabilitása, új és/vagy továbbfejlesztett funkciók válnak elérhetővé mindenféle egyéb fejlesztések mellett.

Persze nyilván a legtöbbeket a kijelző mód speciális beállításain belül lévő új csúszka érdekelheti, amellyel szabályozhatjuk, hogy mennyire legyenek élénkek a színek a képernyőn. A Samsung a természetes hangolást tartja jobbnak, így ez a frissítés nem változtat az alapértelmezett élénkségen, azt nekünk kell saját kezűleg megtennünk.

Egy Samsung moderátor felsorolta a lényegesebb változásokat, amelyeket a szoftverfrissítés magában foglal:

  • Fényesebb háttérvilágítású felvételek – Mondj búcsút az elmosódott fotóknak! A nagy pixelszámú mód mostantól kiegyensúlyozottabb a fényesebb jelenetekben.
  • Élesebb szövegnagyítás (csak Galaxy S24 Ultra) – Kerülj közelebb, mint bármikor valaha! Mostantól a legnagyobb nagyítás esetén is kristálytiszta marad a szöveg.
  • Ultrasima videók (csak Galaxy S24 Ultra) – Rögzítsd legfontosabb pillanataidat lenyűgöző tisztasággal, és részletességgel, a hátsó kamerák révén.
  • Javított beltéri portréképek (csak Galaxy S24 Ultra) – Világosabb árnyékok, élesebb arcok, tökéletes beltéri portrék, minden alkalommal.
  • Food Mode Fiesta – Az ízek szinte életre fognak kelni az élénkebb ételfotóknak köszönhetően.
  • Varázslatos éjszakai mód – Nagyobb telítettség és javított fehéregyensúly a természetesebnek ható éjszakai felvételek érdekében.
  • DNG Gallery Zoom – Az Expert RAW applikációnak köszönhetően részletesebb és jobb képminőségű fotókat készíthetünk.
  • Akcióhősök (csak Galaxy S24 Ultra) – Mostantól a gyorsan mozgó tárgyakat ellenfényben is élesebben, és tisztább részletekkel lehet rögzíteni.
  • Ragyogó objektumok (csak Galaxy S24 Ultra) – Az emberek, a virágok és más tárgyak is szinte életre fognak kelni az optimalizált expozíciónak és színkifejezésnek köszönhetően.

Ezeket a fordításokat mi készítettük, és némileg egyszerűsítettünk is az eredeti szövegen, vagyis amikor megérkezik a frissítés, lehet másképpen fest majd a funkciók neve, és azok ismertetése. Ha esetleg még a készülékedre nem érkezett meg, nem kell pánikolni, időbe kerülhet, míg minden modell megkapja az új szoftvert.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid