Megérkezett a POCO F6 Pro is

0

A Xiaomi bemutatta a legújabb globális piacra szánt zászlóshajóit, a POCO F6 készülékeket. Az alapmodell ismertetésére külön cikkben kerítettünk sort, most pedig jöjjön a Pro variáns, ami a korábbi Redmi K70 nemzetközi változata, vagyis ugyanúgy Snapdragon 8 Gen 2 chippel, 120 Hz-es OLED kijelzővel, valamint 50 megapixeles kamerával igyekszik elnyerni a vásárlók szimpátiáját.

A POCO F6 Pro meghajtásáról Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet gondoskodik. Habár ez egy régebbi chipset az F6-ban lévő 8s Gen 3-hoz képest, fejlettebb grafikus gyorsítója és a magasabb órajelek továbbra is versenyképessé teszik. Ami pedig az elődöt, a POCO F5 Prót illeti, amiben 8+ Gen 1 chipset teljesített szolgálatot, a fejlődési ütem abszolút korrektnek mondható.

A hardver mellé kiszereléstől függően 256 GB, 512 GB vagy 1 TB háttértár kerülhet, az előbbi kettő esetében az operatív memória fixen 12 GB, az 1 TB-os konfigurációhoz viszont már 16 GB jár. A gyártás során LPDDR5X RAM-okat és UFS 4.0 háttértárakat használnak. Az okostelefon előlapját 6,67 hüvelykes, 1440p+felbontású OLED megjelenítő borítja, amelynek maximális fényereje elérheti a 4000 nitet. A 12 bites panel támogatja a 3840 Hz-es PWM sötétítést is.

A POCO F6 Pro hátoldalára 50 megapixeles elsődleges képrögzítő egység kerül, amely optikai képstabilizátorral és f/1,6 rekeszértékkel rendelkezik. A kamerarendszer másik tagja egy 8 megapixeles, ultraszéles látószögű modul, szelfizni pedig az előlapi 16 megapixeles érzékelővel lehet majd.

A készülék belsejében 5000 mAh kapacitású akkumulátor található, amely támogatja a 120 W-os gyorstöltést, ráadásul a szükséges adapter ott lesz a dobozában. Egy teljes töltéshez elvileg mindössze 19 perc szükséges, ami nagyon jól hangzik, az viszont már kevésbé, hogy a vezeték nélküli töltésről ezúttal le kell mondanunk, holott az előd, az F5 Pro ezt is tudta 30 W-tal.

A POCO F6 Pro már a legelső bekapcsolást követően Android 14 operációs rendszerrel, valamint HyperOS felhasználói felülettel fogadja új tulajdonosát. Az okostelefont fekete és fehér festéssel lehet megvásárolni. A 12 GB RAM-mal és 256 GB háttértárral szerelt alapkonfiguráció 500 euróba, vagyis nagyjából 193 ezer Ft-ba kerül Németországban. A 12 GB RAM-mal és 512 GB belső tárhellyel szerelt változatért pedig 550 eurót, vagyis nagyjából 213 ezer Ft-ot kérnek el. Az 1 TB-os konfigurációt csak bizonyos piacokon lehet majd beszerezni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid