Az óriás tabletek között versenyez a POCO Pad

0

A Xiaomi alá tartozó POCO márka nemrég leleplezte az F6 és F6 Pro okostelefonokat, amelyek mellé egy táblagép is betársult POCO Pad néven. Ha netán a készülék ismerős lenne valahonnan, a szemetek nem csalt meg benneteket, mert az újdonság lényegében a Redmi Pad Pro újrakiadott változata.

A POCO Pad táblagép 12,1 hüvelykes képernyővel lett felszerelve, amelyen 2560 x 1600 képpont sorakozik, a megjelenítő képfrissítési rátája pedig 120 Hz. Az IPS panel 12 bites színmélységgel bír, maximális fényereje pedig elérheti a 600 nitet. A márka szerint az volt a cél, hogy a táblagép egyszerre legyen alkalmas szórakozásra és munkára, épp ezért döntöttek a 16:10-es képarány mellett, amely mindkét tevékenységi körhöz ideális lehet szerintük.

A szórakozni vágyók biztosan örülni fognak a négy Dolby Atmos támogatással bíró hangszórónak, illetve a megjelenítő által biztosított Dolby Vision szabványnak. A táblagép belsejében továbbra is Snapdragon 7s Gen 2 lapkakészlet teljesít szolgálatot, amely mellé 8 GB RAM és 256 GB háttértár került. Az sem probléma, ha az utóbbit hamar kinövi a tablet tulajdonosa, mert a készülék támogatja a micro SD kártyás bővítést. Erre a célra egy akár 1,5 TB-os memóriakártyát is használhatunk.

A POCO Pad belsejébe 10 000 mAh kapacitású akkumulátor került, amely egyetlen feltöltéssel képes akár 16 órányi videostreaminget biztosítani. A telepet 33 W-os töltéssel lehet táplálni, és a gyártó szerint mindössze 15 perc töltés kell 26 órányi zenelejátszáshoz. Ha fényképeket szeretnénk készíteni, mert éppen nincs más kéznél, nyugodtan igénybe vehetjük a táblagép 8 megapixeles előlapi, illetve szintén 8 megapixeles hátlapi kameráját.

A tablet Android 14 operációs rendszert futtat, amelyet HyperOS interfész egészít ki, kapunk egy rakat plusz lehetőséget, például a telefonunk képernyőjét kilőhetjük a tabletre. Ez a funkció azt is lehetővé teszi, hogy szövegeket, fájlokat, képeket mozgassunk a két készülék között, de a célra a közös vágólapot is bevethetjük. Szintén hasznos, hogy a táblagépet egyetlen érintéssel a telefonhoz kapcsolhatjuk.

A táblagép mellé a gyártó két hivatalos tokot is kínál, az egyik a POCO Pad Cover, amely inkább csak védelemre szolgál, míg a POCO Pad Keyboard a produktivitásunkat tudja fokozni, akárcsak a POCO Smart Pen stylus. A POCO Pad táblagép forgalmazása az AliExpressen indul, ahonnan egy early bird ajánlat keretében mindössze 300 dolláros, vagyis cirka nettó 107000 forintos áron lehet beszerezni a 8 GB RAM-mal is 256 GB háttértárral szerelt – egyetlen – konfigurációt.

Ha lejárt a bevezető promóció, a tabletet 330 dollárért, vagyis nagyjából 118 ezer forintért lehet majd megvásárolni. A billentyűzet 28, a toll pedig 21 ezer forintnak megfelelő összegért kerülhet a birtokunkba, a teljesen alap védőtok pedig mindössze 7 ezer forintot kóstál

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid