Snapdragon 820-as processzort kaphat a Xiaomi Mi5

0

A Xiaomi soron következő zászlóshajója körül folyamatosan őröl a pletykamalom, és most össze is szedtük a legfrissebb értesüléseket a Mi5-tel kapcsolatban. Az alábbiakat nem erősítették meg hivatalos forrásból, ezért érdemes őket a helyén kezelni, még akkor is, ha egyébként egészen valószínűnek hangzanak. 

A legfrissebb értesülések szerint a Mi5 belsejében egy Qualcomm Snapdragon 820-as chipset fog ketyegni. A processzor támogatja a Sense ID nevű ujjlenyomat-olvasó technológiát –  ami ultrahang alapokon nyugszik az optikai helyett -, így annak felbukkanása a készülékben szintén igencsak esélyes. Az ultrahangos szenzorok állítólag sokkal ellenállóbbak a piszokkal és a nedvességgel szemben, ami az ujjunkon található, így pontosabb is az érzékelés. A processzor mellé 4 GB RAM kerülhet, ami az előd 3 GB-os modulját váltaná fel.

xiaomi mi 5

A kijelző mérete is növekedni fog: a jelenlegi 5.1 colról 5.5-re, a felbontás pedig QHD lehet. Bár az alumínium házat kapó készülék széltében-hosszában megnő, a vastagságából visszább vesz majd a kínai gyártó, így az új csúcsmodell akár 5.1 mm vékony is lehet.

A képrögzítő apparátusok mibenléte egyelőre homályba burkolózik, de a bennfentesek egy 16 megapixeles hátlapi kamerát tartanak valószínűnek, optikai képstabilizátorral, a frontoldalra pedig egy 8 megapixeles szenzor kerülhet. Lehetséges, hogy a mobil egy reverzibilis, Type-C típusú micro USB csatlakozóval is el lesz látva, de mint ahogyan a fentiek, ez sem készpénz. Egy hat hüvelykes Xiaomi Mi5 Plus modell felbukkanására is van esély a Mi5 mellett, a bemutatókra valamikor novemberben kerülhet sor.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid