Snapdragon vs Exynos: Samsung Galaxy S20+ sebesség és üzemidő teszt

0

Már többször felmerült a téma, hogy a Snapdragon processzorral szerelt Samsung Galaxy S20 modellek jobbak az Exynos procis verzióknál, de ha eddig esetleg kételkedtél volna ebben, akkor most mutatunk két látványos tesztet. Ezekből egyértelműen kiderül, hogy pontosan mekkora különbségekről is van szó a sebesség és az üzemidő tekintetében.

Az egyik ismert techvideós, aki a PhoneBuff csatornát üzemelteti, szinte már tökélyre fejlesztette a telefonok tesztelését, és nemrég készített két összehasonlító videót, amelyekben a Galaxy S20+ Snapdragon és Exynos procis verzióját eresztette egymásnak. Az előbbi készülék az USA-ban, Kanadában és Dél-Koreában került piacra, míg a világ más részein, többek között Európában az utóbbi variáns kapható.

Samsung vs Exynos sebesség teszt

Az első videóban bizonyos előre meghatározott feladatokat végeznek el egymás mellett a két mobillal. A teszt a vegyes használatot igyekszik modellezni, van benne játék, fotózás, dokumentumok megnyitása, és néhány népszerű app, mint a Facebook vagy az Instagram.

A végeredmény:

  • Galaxy S20+ (Snapdragon 865): 2 perc 1,01 másodperc
  • Galaxy S20+ (Exynos 990): 2 perc 9,76 másodperc

Mindennapi használat során nem annyira szembetűnő a sebességkülönbség, de 2 perc alatt azért közel 9 másodpercet vert az ellenfelére a Snapdragon 865-tel szerelt modell.

Bár a tesztben ez nem szerepelt, de más videók rámutattak, hogy intenzív játéknál sokkal jelentősebb az Exynos hátránya, ugyanis hamarabb túlmelegszik, és ennek köszönhetően bezuhan a képkockasebesség.

Samsung vs Exynos üzemidő teszt

Az üzemidő egy igen kényes pont a mai okostelefonoknál, éppen ezért sokakat érdekelhet, hogy tapasztalható-e jelentős különbség a két Galaxy S20+ között. Az alábbi tesztben van 1 óra telefonhívás, 1 óra chatelés, 1 óra email olvasás, 1 óra böngészés, 1 óra Instagram, 16 óra készenlét, 1 óra YouTube, 1 óra játék, 1 óra navigáció és 1 óra zenehallgatás, vagyis csupa olyan dolog, amikre a többség használja a mobilját. Íme:

Sajnos itt még nagyobb eltérés mutatkozik, jól látszik a tesz során, hogy a legtöbb feladatnál gyorsabban merül az Exynos procis verzió. Végül nagyjából 10%-ot ver az ellenfelére a Snapdragon 865-ös modell, ami durván 1 óra képernyőidőt jelent.

Forrás: PhoneBuff

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid