Sok felhasználó kiakadt a Chrome “újítása” miatt

0

Nemrég jelent meg Chrome új, 69-es verziója, amely a frissített dizájn mellett hozott egy igen népszerűtlen változás, ami miatt sokan támadják most a Google-t.

Korábban külön lehetett bejelentkezni a Chrome-ba a fiókunkkal, mostantól azonban ha bármilyen Google-szolgáltatásba bejelentkezünk a böngészőnkből (Gmail, YouTube, stb.), akkor automatikusan beléptetnek minket a Chrome-ba is az adott fiókkal.

Ez elég aggasztó, és rengetegen féltik a személyes adataikat, nem is teljesen alaptalanul. A Google álláspontja szerint azonban ez nem veszélyes, ugyanis bár valóban bejelentkezteti a felhasználókat, ettől még a böngésző nem fogja automatikusan továbbítani az adatainkat a vállalat szervereire. Sőt, szerintük ez kifejezetten hasznos és biztonságos, hiszen így nem keverednek össze az egy gépet használó userek adatai.

Egyébként könnyen ellenőrizheted, hogy be vagy-e jelentkezve a Chrome-ba, asztali gépen csak nézz a böngésződ jobb felső sarkára, és ha ott van a profilképed, akkor vagy magadtól léptél be vagy téged is beléptetett a Google.

Via HVG

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid