Sokaknál már elérhető a YouTube új funkciója, a Shorts

0

Hosszas tesztelés után megindult a YouTube Shorts globális bevezetése, már számos régióban elérhető a TikToknak konkurenciát állító funkció. Minden bizonnyal Magyarországon is rövidesen meg fog jelenni, mutatjuk, mire kell számítani!

A TikTok óriási népszerűségére válaszul született meg a YouTube Shorts, ami egy speciális videós formátum a YouTube-on belül. Maximum 60 másodperces, álló nézetű felvételek feltöltését és megtekintését teszi lehetővé.

Az újítást a tesztelési időszak után elsőként az Egyesült Államokban vezették be még május elején, azóta pedig már további régiók is csatlakoztak. Eredetileg egyébként csak 15 másodpercre volt limitálva a videók hossza, de a végleges verzióban ezt megnövelték 60 másodpercre, és olyan extra funkciók is elérhetővé váltak, mint a filterek és a feliratok.

A frissítés után meg fog jelenni egy különálló Shorts tab a YouTube alsó menüjében, ez a Felfedezés (Explore) helyére kerül. Azonban nem csak itt, hanem az app főoldalán is lehet majd böngészni a rövid videók között.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy Magyarországon mikortól lesz elérhető a YouTube Shorts, mi még nem találkoztunk vele, de nagy valószínűséggel már nem kell túlzottan sokat várni rá. Ha esetleg nálad már elérhető a funkció, akkor írd meg nekünk kommentben!

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid