Sokan ki vannak akadva a Huawei mobilok óriási frissítései miatt

0

Ha egy telefon rendszeresen kap frissítéseket, az jó dolog, de ez is lehet néha zavaró, főleg ha havi több alkalommal akár 2-3 gigabájtnyi adat letöltése szükséges. Állítólag sokan panaszkodnak emiatt, és nem értik, hogy miért van erre szükség.

Sajnos nincs Huawei vagy Honor telefonom, tehát saját tapasztalatot nem tudok mondani, de hátha lesz köztetek olyan, aki meg tudja erősíteni, vagy esetleg cáfolni a híreket. A márkával foglalkozó Huawei Central oldalán jelent meg egy írás, amelyben arról számolnak be, hogy a gyártó jó munkát végez a frissítések terén (sok készülék frissül, és viszonylag gyakran), de sokszor jelentéktelennek tűnő update-ek is 2-3 GB méretűek, vagy akár nagyobbak.

Az oldal azt írja, hogy több száz emailt kaptak az olvasóiktól a témával kapcsolatban, vagyis elég sokan panaszkodnak emiatt. Egy nagy frissítés, például ha EMUI 9.0-ról 9.1-re vált a készülék, érthető módon több adat letöltését igényli, de a kisebb javítások, a biztonsági patch-ek nem kellenének, hogy 500 MB-nál nagyobbak legyenek. Ezzel szemben azonban állítólag olyan eset is volt, hogy valaki 15 napon belül két darab 3-4 GB-os frissítést kapott.

Persze mindez csak a felhasználók egy részét érinti, sok mindenkinél normális méretű, 2-300 MB méretű frissítések jönnek.

Egyelőre nem tudni, hogy mi a jelenség oka, vagy hogy pontosan mely régiók és modellek érintettek. A Huawei és Honor tulajokat kérdeznénk: tapasztalt valaki hasonlót, vagyis hogy rendszeresen jönnek szokatlanul (és talán szükségtelenül) nagy méretű frissítések?

Forrás: Huawei Central

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid