Sokat javult az Android mobilok biztonsága

0

Az Android felhasználók nagy részének érkezett a héten egy frissítés, ami sokat javít az oly sokat kritizált rendszer biztonságán.

Az Android System WebView nevű alkalmazásról van szó, amely amolyan “láthatatlan” programként van jelent a rendszerünkben, és időnként frissül. Ez a rész felelős gyakorlatilag az Androidba épített böngészőmotorért, így kiemelten fontos programról beszélünk.

A készülékeken futó böngészők ezen keresztül jelenítik meg a weboldalakat az adott applikációban, és eredetileg csak a telefonokra kiadott Android frissítéseken keresztül lehetett ezt is frissíteni, ám ez mára megváltozott.

Az új verzió már amolyan független programként van jelen, ezért lehetővé vált a Play Áruházon keresztüli frissítés, így a jelenlegi update-et is mindenki megkapta, akinek Android 5.0, vagy frissebb verzió fut a mobilján. Ez egyébként a felhasználók 84.3 százalékát érinti.

A frissítés egy lényeges újítást hozott magával, mivel mostantól alapértelmezetten be van kapcsolva a káros weboldalak felismerése és letiltása, így nagy eséllyel elkerülhető, hogy kétes oldalra irányítsanak át minket.

Forrás: Origo

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid