A Sony állítólag azt tervezte, hogy elindítja a PlayStation Now szolgáltatását Androidon és iOS-en

0

A PlayStation Now egy játékstreaming szolgáltatás, amelynek révén egy megközelítőleg 800 játékból álló katalógushoz férhetünk hozzá, és ezeket a címeket internetkapcsolaton keresztül – vagy bizonyos esetekben közvetlenül letöltve -, PlayStation konzolokon vagy számítógépeken is játszhatjuk. A legfrissebb értesülések szerint ez a szolgáltatás majdnem megérkezett a mobil operációs rendszerekre, de aztán a Sony meggondolta magát.

A PS Now tehát egy havidíjas szolgáltatás, ami működését tekintve egészen hasonló az Xbox Game Pass-hez, vagy annak Ultimate változatához, ám azzal ellentétben sajnálatos módon nem elérhető hazánkban. Legalábbis egyelőre még nem. A kapcsolat leginkább abban érhető tetten, hogy mindkettő lehetővé teszi a felhőn keresztüli játékot, viszont a Sony szolgáltatása nem elérhető el mobil operációs rendszereken, ám ez állítólag nem sokon múlott.

A The Verge értesülései szerint volt olyan elképzelés a japán vállalat döntéshozóinak asztalán, amelynek megvalósulása lehetővé tette volna azt, hogy a PS Now működjön telefonokon és tableteken is, futtassanak azok akár Android vagy iOS rendszert.

Ha emlékeztek, nemrégiben az Apple és az Epic Games keményen pereskedett egymással a Fortnite miatt, amely ki is került az App Store kínálatából. A perben számos bizalmas dokumentumot felhasználtak bizonyíték vagy érv gyanánt, és épp egy ilyen iratba nyert betekintést a The Verge egyik újságírója. Állítólag az Apple-nek bennfentes rálátása volt arra, hogy a Sony bevezetni szándékozik a játékstreaming szolgáltatását mobilokra is, ami abban a formájában több, mint 450 PS3 és PS4 játékhoz biztosított volna hozzáférést, ám ebből végül nem lett semmi.

A japán gyártó füstbement terveit részletező dokumentum 2017-ből származik, akkoriban a PS Now csupán PlayStation 3, PS Vita és PlayStation TV készülékeken volt elérhető, illetve néhány okostévé, valamint Blu-ray lejátszó volt képes csatlakozni a szolgáltatás szervereire. Aztán történt egy hirtelen váltás, és a szolgáltatás kizárólag PS4 konzolokra, valamit számítógépekre volt elérhető a későbbiekben.

Persze a “mi lett volna” típusú híreknek nem túl sok értéke van, ám ennek az értesülésnek mégis lehet némi jelentősége a jövőre vonatkozólag. Habár a PS Now nem jelent meg sem Android, sem iOS rendszerekre, mostanában azt beszélik, hogy a PlayStation Now kaphat egy új, Spartacus nevű változatot. Ez az előfizetés állítólag közvetlenül az Xbox Game Pass kihívója lenne, és bár erről egyelőre sehol nem hallani, még az is megtörténhet, hogy elérhető lesz telefonokra is. A Sony mostanában sorra portolja korábbi exkluzív címeit PC-re, az pedig szintén nyílt titok, hogy szeretnék komolyabban venni a telefonos gaming piacát is. Egyáltalán nem lenne őrültség a részükről, ha a korábban fiókba került projektet ismét leporolnák, főleg ha belegondolunk abba, hányan játszanak a telefonjukon vagy más mobil eszközeiken.

Forrás: TheVerge

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid