A Sony megmagyarázta, miért hagyták el a 3.5 mm-es jack csatlakozót

0

Az MWC expó nagyjából 2 hete fejeződött be, és az esemény egyik fontos részvevője volt a Sony, amely 2 új csúcsmobillal jelentkezett. Ezek azonban több szempontból is igen ellentmondásosak lettek.

A Sony Xperia XZ2 és XZ2 Compact bár 18:9-es kijelzővel bírnak, a versenytársakhoz képest még mindig elég vastag a káva, ráadásul ezek az utóbbi évek legvaskosabb mainstream csúcsmobiljai. Az újdonságok 11 és 12 mm-es vastagsággal bírnak, ennek ellenére teljesen átlagos méretű az akkumulátoruk (3180 és 2870 mAh). Mindez úgy, hogy a jack csatalakozó sem foglalja már a helyet.

Bizony, a Sony is beállt a sorba, és elhagyták a hagyományos audio kimenetet, amire most érdekes magyarázatot adott a vállalat. Szerintük ez része az új Ambient Flow dizájnnyelvnek. A gyönyörű, egységes kinézet miatt kellett elhagyni a jack csatlakozót, és amúgy is a vezetéknélküli fülhallgatók felé halad a piac.

This is part of the shift to our new Ambient Flow design language. In order to create the beautiful seamless design, our designers needed to remove the headphone jack. Plus, we’re aware of the major market trend toward wireless headphones over wired headphones.

Hát ezt jól megmagyarázták, köszönjük szépen, most már értjük.

Forrás: Sony

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid