A Sony megoldotta: nem lesz többé veszteséges mobilrészleg

0

Már évek óta veszteséges a Sony mobilos divíziója, és egyáltalán nem látszik javulni a helyzet, ám most találtak egy remek megoldást arra, hogy “eltűnjön” ez a veszteség.

Azt már az elején érdemes leszögezni, hogy a Sony-nak esze ágában sincs feladni az okostelefon-piacot, továbbra is lesznek Xperia telefonok, még ha bukik is rajtuk a vállalat. A napokban azonban bejelentettek egy komoly átszervezést, amelynek keretein belül összeolvasztanak három nagy divíziót. Egyesül a mobilos részleg a kamerákat gyártó, valamint a tévéket és audio eszközöket gyártó részleggel:

  • Mobile Communications
  • Imaging Products & Solutions
  • Home Entertainment & Sound

A háromból egy teljesen új divízió jön létre “Electronics Products & Solutions” néven, amelynek a vezetője Shigeki Ishizuka lesz, aki korábban a kamerás részleget irányította.

És hogy miért lesz ez jó? A Sony Mobile tavaly 910 millió dollár veszteséget termelt jelenlegi árfolyamon, ami nem hangzik túl jól, a másik két részleg viszont ennél sokkal nagyobb nyereséggel zárt. Az összeolvasztással a Sony gyakorlatilag elrejti ezt a “kis” veszteséget. Emellett persze az átszervezés más előnyökkel is járhat, bíznak benne, hogy újra növekedésnek indul a mobilos üzletág.

Csak hogy szemléltessük az arányokat, íme a Sony egyes részegységeinek az eredménye még 2017-ből:

A HE&S, az IP&S és az MC részlegekből létrejövő új divízió már bőven nyereséges lesz összességeben, és így nem lesz többé veszteséges üzletága a Sony-nak.

Egyébként érdekes módon a változtatás április 1-jén lép életbe, de nem valószínű, hogy áprilisi tréfáról lenne szó.

Via AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid