A Sony bemutatta az Xperia 10, 10 Plus és L3 mobilokat

0

Nem csak a csúcskategóriában villantott a Sony, hiszen az Xperia 1 mellett néhány másik mobilt is hozott az MWC-re, név szerint az Xperia 10 és 10 Plus modelleket, illetve a belépőszintű L3-at. 

Az Xperia 10-es sorozot esetében szintén a hosszúkás panel mellett tette le voksát a Sony, ám ezek kijelzője természetesen nem éri el az Xperia 1 szintjét. Az Xperia 10 és 10 Plus egyébként annyira hasonlít egymásra, hogy a képek alapján szinte lehetetlen megkülönböztetni őket, leginkább a méretben van eltérés külsőleg.

A Sony Xperia 10 Plus a csúcsmobil megfizethető változatának tűnik, hiszen a kijelzőméret egyezik, itt is egy 6,5 colos, 21:9-es képarányú panelt kapunk. Ez azonban “csak” IPS technológiára épül, és Full HD+ (2520 x 1080) felbontással rendelkezik.

Hátul be kell érnünk a duál kamerával, amely egy 12 MP-es főmodulból és egy 8 MP-es telefotó lencséből tevődik össze, utóbbi pedig 2x-es zoomot tesz lehetővé. Elektronikus képstabilizátort kapunk (SteadyShot), és a 4K felvétel sem okoz problémát a mobilnak. A 8 MP-es szelfikamera teljes egészében megegyezik a nagy testvérben található megoldással.

A sebességért a középkategóriás Snapdragon 636 felel, ami kicsit csalódás, ugyanis legalább egy Snapdragon 660-at vártunk. Memóriából be kell érnünk 4 GB-tal, a tárhely pedig 64 GB-os, és a bővíthetőségtől szerencsére itt sem fosztottak meg minket. A készülék már gyárilag Android 9 Pie rendszerrel érkezik, az akkumulátor viszont mindössze 3000 mAh-s.

A Sony Xperia 10 egy kompaktabb verzió, már ha lehet így nevezni egy 6 colos kijelzővel szerelt mobilt. A 21:9-es kijelző szintén 1080p+-os felbontással rendelkezik, és a mobil mindössze 68 mm szélességű, így minden bizonnyal kényelmes lesz kézben tartani.

A duál kamera itt is adott, ám itt egy 13+5 MP-es kombót kapunk, amelyből a második szenzor mindössze a mélység érzékelésére szolgál. Ami viszont remek hír, hogy a 4K felvételről itt sem kell lemondanunk, és a Steadyshot (EIS) is megmaradt, illetve a 8 MP-es szelfikamera terén sincs változás.

A hardver tekintetében viszont visszautazott kicsit a Sony az időben, hiszen az Xperia 10-et a 2017 elején bemutatott Snapdragon 630-cal szerelték, ami mellé 3 GB RAM társul. A 64 GB-os bővíthető tárhely viszont remek hír, mint ahogy az Android 9 Pie rendszer is. A 2870 mAh-s akkumulátorról pedig majd az első tesztek után érdemes véleményt formálni.

A Sony bemutatta az Xperia L3 névre hallgató mobilt is, amely az alacsonyabb árszegmensben próbálja majd elnyerni a vásárlók figyelmét. Az 5,7 colos HD felbontású panel visszatért a hagyományosabb 18:9-es képarányhoz.

A hátlapon 13 + 2 MP-es duál kamera van, amelyből a második szintén csak a mélység érzékelésére szolgál. Nem lesz lehetőség 4K felvétel rögzítésére, és valószínűleg a képstabilizátor is kimaradt, ellenben itt is 8 MP-es szelfikamerát kapunk.

A hardveres teljesítmény nagyjából párban lesz az Xperia 10-zel, hiszen itt a MediaTek Helio P22-es chipre esett a gyártó választása, mellé pedig szintén 3 GB memória került. A 32 GB-os tárhely sem meglepetés, ám szerencsére ez esetben sem marad el a bővíthetőség. Érdekesség, hogy az Xperia L3-on “csak” az Android 8.0 fut majd a megjelenés pillanatában, az akkumulátor viszont 3300 mAh-s, akárcsak a csúcskategóriás Xperia 1 esetében.

Az árakról, és a megjelenés időpontjáról egyelőre még nincs hír.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid