Sony Xperia Z1 – vízálló vagy sem?

5

Az Advertising Standards Authority of South Africa (ASASA) állásfoglalása értelmében a Sony Xperia Z1 mobilok a továbbiakban nem forgalmazhatóak vízálló készülékként. Mindez azután történt, hogy Dél-Afrikában egy hölgy telefonja felmondta a szolgálatot egy nappal azután, hogy azt víz alatt használta. Állítása szerint az előírásoknak megfelelően a reteszeket lezárta, ennek ellenére a készüléke nem adott életjelet.

A Sony szerviz központja szerint a reteszek valószínűleg nem megfelelően voltak lezárva, így következhetett be a meghibásodás, úgyhogy azt nem javították meg garanciában, ráadásul a szolgáltató sem volt túl segítőkész, ragaszkodva ahhoz, hogy az Xperia Z1 inkább csak vízhatlan, mintsem vízálló, ahogyan azt a Sony állítja.

xperia-Z1

A Sony szerint a szolgáltató helytelenül jár el, hogy az Xperia Z1 készülékét csak vízhatlanként aposztrofálja. Ennek ellenére az ASASA állásfoglalása szerint a vízhatlan és a vízálló jelzők két teljesen más, egymástól eltérő fogalmat alkotnak. Ennek következtében a Sony innentől kezdve nem értékesítheti Xperia Z1 készülékeit vízálló telefonként Dél-Afrikában. Kíváncsiak vagyunk, hogy ez hatással lesz-e más országokon belüli eladási mutatókra.

Személy szerint hozzáfűzném, hogy a Z1 Compact készülékem vásárlása közben az ügyintéző óva intett attól, hogy kipróbáljam a mobil vízhatlanságát. Félve ugyan, de megtettem, szerencsére károsodás nem következett be.

Nektek mi a véleményetek ezzel az üggyel kapcsolatban? Próbáltátok már Xperia telefonotok vízállóságát? Vagy a felesleges komplikációkat elkerülvén, inkább nem engeditek víz közelébe?

Xperiablog

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Tóth Ádám

Jelenleg a Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi Karának Igazgatásszervező szakos hallgatója. A jogi pálya mellett szenvedélye a mobilok és az informatika világa. Hobbiként zenéléssel és rajzzal foglalkozik, továbbá költőként is bontogatja szárnyait.

NapiDroid