Asphalt Overdrive játékbemutató és gyorsteszt

0

A Gameloft szeptember 25-én jelentette meg népszerű Asphalt sorozatának spin-offját, az Asphalt Overdrive-ot. A freemium és pay-to-win húzásai ellenére remek játékokat készítő cég azonban nem egy megszokott autóversenyzős játékot dobott piacra, így akik erre számítottak, most csalódni fognak. Az Asphalt Overdrive egy endless runner, így több köze van a Temple Run sorozathoz, mint az eredeti Asphalt részekhez. Nem tartozik egyik műfaj sem a kedvenceim közé, de azért kipróbáltam az újdonságot, ami meglepő módon még számomra is szórakoztató volt.

A száguldás szerelmeseinek jó hír, hogy a játék mindhárom népszerű mobil operációs rendszerre megjelent, a Play Store-ból pedig ingyen le is tölthető. Az is örömteli tény, hogy annyira nem létfontosságú a valós pénz költése, egészen jól lehet haladni a játékban mikrotranzakció nélkül is. Nem úgy, mint a Dungeon Hunter 4-ben, amit azóta se tudok a Gameloftnak megbocsátani. Egy hangulatos játékot teljesen tönkretehet az, hogy gyakorlatilag lépten-nyomon pénzköltésre kényszerít, szerintem az olvasók előtt sem ismeretlen a jelenség. Egyszer majd rászánok egy cikket a Dungeon Hunterre , de most inkább maradjunk az autós üldözések világában.

Asphalt Overdrive jatek kozben

A játék lényegében egy folyamatos menekülés a nyolcvanas évek stílusában ábrázolt California rendőrei elől. Harminc fajta járgányt birtokolhatunk, amelyeket természetesen folyamatosan fejleszthetünk, személyre szabhatunk. Persze nem csak Cross őrmester elől lehet menekülni, az applikáció többfajta játékmódot is felajánl: kerülgethetjük az akadályokat, vagy főellenségeket győzhetünk le. A programot vertikális módban játszhatjuk, szerintem telefonon sokkal kényelmesebb irányítani, mint egy nagyobb kijelzős táblagépen. Az autó magától megy, de lehetőségünk van növelni a sebességet, jobbra és balra kitérésnél pedig az ujjunkat kell a megfelelő irányba végighúzni a kijelzőn. A sikeresen teljesített missziókért dollárkötegeket kapunk, amiket új autókra, vagy a meglévők fejlesztésére fordíthatunk. Grafikai oldalról nézve a programnak nincs szégyenkeznivalója, és szerencsére egy régebbi kétmagos chipset is bőven elég a futtatásához. (Tegra 2-vel próbáltam.)

Hátrányként annyit tudnék neki felróni, hogy nagyon hamar ráuntam. Nem a kedvencem a műfaj, de például az Into The Dead órákig képes volt lekötni, imádtam azt a játékot, ez viszont egy hét múlva már nem izgatott fel annyira. Aki szeret száguldozni, bírja a jó kocsikat, az élni fogja a Gameloft újdonságát, és külön piros pont jár azért, amiért  az alkalmazás nem akar állandóan a tárcámban turkálni. Persze aki akar, költhet mint Petőfi, lesz rá lehetősége. :)

Ti már próbáltátok? Nektek hogy tetszett? Írjátok meg nekünk kommentben!

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid