Hivatalos a Sony Xperia XZs és XZ Premium

5

A Sony végre felfedte új zászlóshajóit, az 5.5 colos 4K kijelzővel ellátott Xperia XZ Premium-ot, illetve a kisebb képernyővel rendelkező Xperia XZs-t. Az előbbi valamikor késő tavasszal jelenik meg, míg a kompaktabb mobil már korábban, áprilisban megérkezik, így a Sony végre lenyűgözhet minket a Motion Eye kamera tudásával. 

Tehát így nevezik az új kamerát, amely a két friss csúcsmobilban megtalálható. A legfontosabb képessége a 960 FPS-sel történő lassított felvételek készítése, ami azt jelenti, hogy négyszer lassabban videót képes rögzíteni, mint a jelenlegi legjobb telefonkamerák. A lassított felvételt és a torzítást csökkentő mechanizmust a Sony által fejlesztett különleges csip teszi lehetővé, és a dolog még akkor is lenyűgöző, ha hozzávesszük, hogy csupán 720p-ben érhető el a 960 FPS.

Sony Xperia XZ Premium

Sony Xperia XZ Premium

A hardveres oldalon kapunk egy Qualcomm Snapdragon 835 lapkát – nyilván ez az oka a kései startnak – amit 4 GB RAM-mal spékelnek meg, hogy minél folyamatosabb legyen a mobilon futó Android 7.0 Nougat rendszer. A kijelző 4K felbontással bír, akárcsak a korábbi Z5 Premium, de ezúttal az 5,5 colos megjelenítőt fejlettebb HDR támogatással látták el. A nagyobb dinamikatartomány mellett még említésre méltó az, hogy az új Triluminos kijelző 40 százalékkal nagyobb fényerőre képes, mint az előd esetében.

A Sony Xperia XZ Premium egy “Glass Loop Surface” nevű felületet kapott, ez lényegében Gorilla Glass 5 burkolatot jelent, ami körülveszi a teljes készüléket. A telefon vízálló, mégpedig az IP68 szabványnak megfelelően, bár könnyen alámerülhet a 195 grammos súlynak hála. Ebből a tömegből egy jelentős részt valószínűleg a 3230 milliamperórás akkumulátor tesz ki, ami támogatja a QuickCharge 3.0 gyorstöltést, a Qnovo technológia pedig jelentősen megnöveli a telep élettartamát. A bekapcsológomb ujjlenyomat-olvasóként is funkcionál, bár bizonyos piacokon ezt a fícsört kikapcsolják majd. A japán vállalat még nem fedte fel az árat, de a készüléket “ragyogó króm” és “mélytengeri fekete” színekben lehet majd megvásárolni.

Sony Xperia XZs

Az Xperia XZs lényegében nem más, mint egy Xperia XZ, amit a már tárgyalt Motion Eye kamerával vérteztek fel. Ez a gyakorlatban 5.2 colos Full HD megjelenítőt, Qualcomm Snapdragon 820 chipsetet, valamint 4 GB-ra növelt rendszermemóriát takar. Na lássuk akkor azokat a kameraszenzorokat!

Az érzékelő 19 megapixeles, 1/2.3 hüvelykes, és egy 25 mm-es f/2.0 rekeszértékű lencse mögött található. Prediktív és lézeres autófókusz, illetve egy RGBC-IR szenzor segíti az apparátus munkáját, utóbbi leginkább a természetes színekért felel. A 4K felbontású videók készítése meg sem kottyan a kamerának, amit öttengelyes SteadyShot stabilizációval láttak el. Amennyire tudni, a Sony fejlesztett a panoráma módon is, és csiszolt a felhasználói felületen.

Sony Xperia XZs

Az új készülékek előlapi kamerája is megérdemel pár szót: 13 megapixelesek, 1/3.06 colosak, és 22 mm-es széles látószögű lencsékkel rendelkeznek. Mivel az Xperia XZs-nek nem kell várnia a Snapdragon 835 egységekre, már jóval hamarabb forgalomba kerülhet, valamikor áprilisban. A terméket “meleg ezüst”, “jégkék” és fekete – mi az hogy csak fekete?! – színekben szerezhetjük majd be.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid